Pytanko, w sprawie działek z Geoportalu. Sytuacja wygląda tak: mój #patodeweloperka wydzielił działki na osiedlu na odwrót niz mapki w aktach notarialnych, tzn mój ogród wg Geoportalu powinien zostać zmniejszony o 20m2, sąsiadów powiększony o 20m2. Co skontaktuje tym, że ja zapłaciłem za 80 a mam 60, sąsiedzi kupili 60 a mają 80. Mapki w aktach mamy poprawne, ale złe wielkości działek są wpisane i zapaliły im się darmowe dolary w oczach.
Da radę się jakość odwołać o rewizję działek zgodnie z mapami w aktach notarialnych czy to już musztarda po obiedzie i zostaje mi się sądzić z deweloperem o niezgodność towaru z umową? #prawo
@magic_johnson To jeszcze raz:-P moja całą część osiedla bliźniaków powinna mieć długość 25m wg aktów notarialnych a sąsiadów 23, i tak wszyscy mamy w aktach (8 rodzin po dwóch stronach ogrodów). Natomiast w aktach są też informacje o wydzielonych działkach odwrotnie do map, czyli ja mam 23, a cały rząd sąsiadów 25. Wymiary działek nie zgadzają się z mapami w aktach. Są na odwrót.
Da radę się jakość odwołać o rewizję działek zgodnie z mapami w aktach notarialnych
@tryb_graficzny: nie wiem o co chodzi z "rewizją działek", ale zawsze możecie podział umowny quoad usum zmienić. Kwestia dogadania się z sąsiadami, bo przecież to nie jest tak, że ta część działki jest Twoją własnością wyłączną. Masz jedynie prawo korzystania z niej.
Sytuacja wygląda tak: mój #patodeweloperka wydzielił działki na osiedlu na odwrót niz mapki w aktach notarialnych, tzn mój ogród wg Geoportalu powinien zostać zmniejszony o 20m2, sąsiadów powiększony o 20m2. Co skontaktuje tym, że ja zapłaciłem za 80 a mam 60, sąsiedzi kupili 60 a mają 80.
Mapki w aktach mamy poprawne, ale złe wielkości działek są wpisane i zapaliły im się darmowe dolary w oczach.
Da radę się jakość odwołać o rewizję działek zgodnie z mapami w aktach notarialnych czy to już musztarda po obiedzie i zostaje mi się sądzić z deweloperem o niezgodność towaru z umową?
#prawo
To jeszcze raz:-P moja całą część osiedla bliźniaków powinna mieć długość 25m wg aktów notarialnych a sąsiadów 23, i tak wszyscy mamy w aktach (8 rodzin po dwóch stronach ogrodów). Natomiast w aktach są też informacje o wydzielonych działkach odwrotnie do map, czyli ja mam 23, a cały rząd sąsiadów 25.
Wymiary działek nie zgadzają się z mapami w aktach. Są na odwrót.
@tryb_graficzny: nie wiem o co chodzi z "rewizją działek", ale zawsze możecie podział umowny quoad usum zmienić. Kwestia dogadania się z sąsiadami, bo przecież to nie jest tak, że ta część działki jest Twoją własnością wyłączną. Masz jedynie prawo korzystania z niej.