Wpis z mikrobloga

no hejka, dlaczego składka mojego oc za auto wzrasta z kolejnym rokiem pomimy braku szkód? cały czas jeżdzę tym samym samochodem podobną ilość km, żadnych kolizji, a roczna składka OC od zakupu samochodu wyglada w przyblizeniu tak: 1000pln, 900pln (wtedy zmieniłem ubezpieczyciela, bo też wzrosła), 1100 pln i w tym roku dostalem propozycje na 1.3k pln xD #oc „prawo #prawojazdy #samochody
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

który ma najwyższe możliwe znizki

@Chojrack: nie ma już czegoś takiego.
Zniżki/zwyżki są ustalane indywidualnie w każdym TU za pierdyliard różnych rzeczy, łącznie z tym czy spóźniłeś się kiedyś z przeglądem, czy dostałeś jakiś mandat itd.
Dobrze jest zmieniać TU jak można taniej, ale zakres też się liczy, bo oprócz OC dobrze mieć BLS, ochronę zniżki (hehe), NNW i Assistance.
  • Odpowiedz
@Chojrack: w takim razie cholera go wie, bo nie jest to ani niebezpieczna marka (bmw, audi i inne premki), ani nie ma też jakoś dużo mocy, a jak nie miałeś szkód to cholera wie.

Ja za bmw 540i g30 z 360km mocy z końcówki 2017 roku płacę coś koło 2k (nie pamiętam dokładnie, musiałbym sprawdzić) a mam prawko od chyba 3 lat, więc nie dość ze względnie świeży kierowca, to
  • Odpowiedz
  • 0
@Wiotq do tej pory chodziłem do biura ubezpieczen i zalatwialem to przez agenta, jesli chodzi o kalkulatory oc online to sam wychodzą mi same sumy powyżej 2k zł
  • Odpowiedz