Wpis z mikrobloga

@Soothsayer ale jaka oszczędność w excelu
3 hindusów tańszych niż 1 susajer a że nic nie potrafią i musisz ich prowadzić za rękę to tego już nie widać w tabelce
  • Odpowiedz
@Soothsayer: Jezu, jak dobrze, że moje korpo kilka lat temu pogoniło hindusów. Też niczego nie byli w stanie zrobić, jak im nie powiedziałeś co i gdzie kliknąć.
  • Odpowiedz
@Soothsayer: kiedyś tyle się naczytałem o współpracy z tą kategorią Hindusów (bo są też ci ogarnięci, ale to nie oni robią w takich korpo), że nabrałem uprzedzeń. Potem moi znajomi zaczęli pracować w takich miejscach i po tym, jak się nasłuchałem ich opowieści, nabrałem jeszcze mocniejszych uprzedzeń.

Jednym z punktów na mojej liście wymogów wobec zleceniodawcy jest "zero Hindus policy" i nie widzę powodu do zmiany tego.
  • Odpowiedz
@Soothsayer: dostałem maila dzisiaj - na jednym z numerów została przekroczona kwota 1200 netto za połączenia telefoniczne, proszę o uruchomienie pakietu roamingowego w celu uniknięcia kosztów (mail od operatora)
więc takie WTF - szybki research i ..
indianin który dostał telefon służbowy stwierdził że jak służbowy to za darmo i dzwonił sobie do domu
najprawdopodobniej będzie musiał rachunek opłacić - tak powiedział jego przełożony ( ͡ ͜ʖ
  • Odpowiedz
@vieniasn: u mnie klientowi ciężko było wprost powiedzieć że nie chce hindusów i na końcu powiedział żeby zatrudniać ludzi bez trudnego akcentu xD "no hard accent". - z całym czasunkiem do hindusów bo wielu jest świetnych specjalistów, ale niestety większość to jest utrapienie na projektach, które potrafią położyć. O ich kulturze pracy można napisać wiele, niestety w negatywnym świetle.
  • Odpowiedz
u mnie klientowi ciężko było wprost powiedzieć że nie chce hindusów i na końcu powiedział żeby zatrudniać ludzi bez trudnego akcentu xD

@IksdeHeheh: właściwie wszędzie tam, gdzie widziałem jakieś formy obrony przed uhindusowieniem, polegało to na strefach czasowych, to taki dość bezpieczny argument.
  • Odpowiedz
  • 5
@TheSio

@Soothsayer: Jezu, jak dobrze, że moje korpo kilka lat temu pogoniło hindusów. Też niczego nie byli w stanie zrobić, jak im nie powiedziałeś co i gdzie kliknąć.

Kurde, jak by mi ktoś mówił co i gdzie klikać to też bym mógł być specjalistą w IT!
  • Odpowiedz