Aktywne Wpisy

kre-dens +22
Nigdy nikomu nie zycze spadku, ale miejsce Puszczy jest dwa poziomy nizej. To klub z miesciny, bez kibiców, bez stadionu oraz bez historii. Typowa wiocha, bo jakis Janusz zachcial pobawic sie w futbol. Ten klubik nawet sie nie klika, nie jest medialny, nie generuje hajsu, doslownie nic pozytywnego. Fajnie bylo, posmialismy sie, ale na ich miejsce jest 10 innych klubów ze stadionami z duzych miast.
#mecz #pilkanozna #
#mecz #pilkanozna #

Wynoszony +156
Słuchajcie mirki,
zrobiłem research jaką pastę zastąpić Elmex, od kiedy zmienili skład i usunęli Olaflur.
Wyszło mi, że jest super pasta i do tego polski produkt i polski kapitał, a nie jakaś amerykańska korpocja jak w przypadku Elmex (Colgate-Palmolive).
Najbardziej mi pasuje Ziaja Activ pasta stomatologiczna przeciwpróchnicza – zawiera aminofluorek (Olaflur) + fluorek sodu, czyli pełną ochronę przed próchnicą, jak stary dobry Elmex przed zmianami.
Ale są też inne fajne pasty od Ziaji, jak ktoś chce
zrobiłem research jaką pastę zastąpić Elmex, od kiedy zmienili skład i usunęli Olaflur.
Wyszło mi, że jest super pasta i do tego polski produkt i polski kapitał, a nie jakaś amerykańska korpocja jak w przypadku Elmex (Colgate-Palmolive).
Najbardziej mi pasuje Ziaja Activ pasta stomatologiczna przeciwpróchnicza – zawiera aminofluorek (Olaflur) + fluorek sodu, czyli pełną ochronę przed próchnicą, jak stary dobry Elmex przed zmianami.
Ale są też inne fajne pasty od Ziaji, jak ktoś chce

źródło: ziaja-elmex
Pobierz
Hejo! Planuję w tym roku, w okolicach wakacji spełnić jedno z większych podróżniczych marzeń - wreszcie polecieć do Ameryki Południowej. Nie wiem jeszcze tylko dokładnie gdzie, najbardziej kuszą takie Państwa jak Peru, Chile, Argentyna. Idąc do sedna sprawy - szukam inspiracji na jakieś fajne trekkingi średniej długości (3-8 dni) w Andach i okolicach, bez wielkich wspinaczek, z namiotem, z fajnymi widokami, możliwością obcowania z lokalsami, bez tłoków i wielkich atrakcji typu machu picchu. Idealnie chciałbym polecieć na 2-3tyg, z czego połowa wyprawy trekking, druga połowa - typowe 'zwiedzanie', albo odwrotnie.
Ktoś coś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: peru_m.jpg.image.694.390.low
Pobierz@khosis Ah, interesowałem się, ale odległość troche zniechęca - toż to koniec świata!!
@ramirezvaca Ciekawy punkt widzenia, latwy dolot i transport to duże zalety. Boje się jednak trochę, vajbu dalekiego wschodu - typu Tajlandia, gdzie samemu g---o zrobisz, żeby cokolwiek zobaczyć to trzeba te wycieczki z trip advisora wykupywać itp. A ja chciałbym
@reconn: A tam to on akurat praktycznie nie właził w ciasne szpary xD
Planując typowe zwiedzanie uważaj na duże miasta i niebezpieczne dzielnice. W Santiago de Chile różowej na dzień dobry na lotnisku zwinęli portfel, grupki imigrantów szukały zaczepki w centrum, a w Valparaiso trafiliśmy nocleg w dzielnicy gdzie mieszkańcy mają stracha wychodząc po zmroku. Dużo bezpieczniej czuliśmy się w mniejszych