Wpis z mikrobloga

Ja pier do lę, kiedy jakis dziadek z pokolenia białorycerzy wypowiada się o męskim ruchu XD
https://www.youtube.com/watch?v=_KHOKZv6CNI

Mam wrażenie, że w dzisiejszym świecie facet nie ma prawa do żadnej męskiej organizacji czy ruchu, ponieważ od razu przyczepia się wszelkie złe łatki, by taki ruch ośmieszyć.
Dla mnie każda skrajnośc jest obrzydliwa i zamienia się w karykaturę. Pewnie jest jakaś częśc facetów, która tak postrzega ten ruch. Jednak dla mnie ten ruch zrodził się z tego, by walczyć o realną równość i by zdjąc filtr, że kobiety sa idealne. Nie, są różne, dokładnie tak jak faceci są różni.

#redpill #zwiazki #facet #logikarozowychpaskow
text - Ja pier do lę, kiedy jakis dziadek z pokolenia białorycerzy wypowiada się o mę...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam wrażenie, że w dzisiejszym świecie facet nie ma prawa do żadnej męskiej organizacji czy ruchu, ponieważ od razu przyczepia się wszelkie złe łatki, by taki ruch ośmieszyć.

@text: Przepraszam, ale jest to ogromna bzdura. To nie jest absolutnie tak, że w dzisiejszym świecie my jako mężczyźni nie mamy prawa do żadnej organizacji czy ruchu ponieważ do tego przyczepia się wszelkie złe łatki by taki ruch ośmieszyć. Po prostu na
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Cztero0404:
Po prostu nie masz pojęcia jaka była idea powstania tego ruchu, a mianowicie skupieniu się na problemach mężczyzn, które są totalnie pomijane, typu:
Niektóre z omawianych problemów, z którymi mierzą się mężczyźni i chłopcy, to wskaźniki samobójstw wśród mężczyzn , śmiertelne wypadki w miejscu pracy , prace wysokiego ryzyka, pobór do wojska , brak usług dla męskich ofiar przemocy domowej i gwałtu , wyższy wskaźnik przemocy wobec ofiar , problemy
  • Odpowiedz
@Cztero0404:

To nie jest absolutnie tak, że w dzisiejszym świecie my jako mężczyźni nie mamy prawa do żadnej organizacji czy ruchu ponieważ do tego przyczepia się wszelkie złe łatki by taki ruch ośmieszyć.

Swego czasu odbył się Kongres Mężczyzn w Krakowie który miał poruszać sprawy mężczyzn, ale to jaką miał prasę przed i po to klękajcie narody. Także nie jest to problem wyimaginowany i takie ataki były. Także jest to
  • Odpowiedz
@text: Ten sam dziadek próbował również leczyć introwertyzm ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS.
I żeby nie było że utożsamiam się z #redpill po prostu takie małe wtrącenie
t4il - @text: Ten sam dziadek próbował również leczyć introwertyzm ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS.
I...
  • Odpowiedz
@text: dobrze gada ten cały "białorycerzyk". Sorry, ale żaden normalny facet nie posługuje się określeniami skibidi sigma, alpha, beta, chad, ściana i inne. Redpill to żadna nauka. To cherry-picking danych z d--y by poprzeć swoje wymyślone ideologie i w obecnej formie jaka jest reprezentowana masz tak:

w USA to darcie łacha z onlyfansiar czy skrajnych feministek (Fresh&Fit, whatever), gadka jakich leśnych dziadów (Tomassi, Cooper) czy fałszywi prorocy męskości (Andrew Tate, Sneako
  • Odpowiedz
@albercik9292: Fajnie podsumowanie ale myślę że niepotrzebnie spłycasz temat i bagatelizujesz argumenty bo nawet jeśli uznasz że niektóre zjawiska są cherrypickingowane to jednak istnieją a posłuch takich teorii bierze się z tego że każdy może bardzo prosto się do tego odnieść we własnym doświadczeniu. Generalnie nie jestem fanem obalania jakiejś teorii na podstawie jakiejś grupy ludzi którzy jej nie rozumieją i dopowiadają sobie jakieś dodatkowe znaczenia. Czytam często komentarze które
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
dobrze gada ten cały "białorycerzyk". Sorry, ale żaden normalny facet nie posługuje się określeniami skibidi sigma, alpha, beta, chad, ściana i inne.

@albercik9292:
Bo tym nie posługuje się ruch red pill, tylko jakiś grupki, które żerują na incelach. Sorry, ale gdzie ty wyczytałeś, że ruch red pill polega na ruchaniu bez zobowiążań? XDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz