Wpis z mikrobloga

Tym razem postanowiłem zrobić mały, subiektywny przegląd największych hitów brytyjskiej supergrupy Asia. Może nawet nie taki subiektywny, bo grupa nagrywała właśnie takie "hitowe" utwory, a co najmniej część z nich uderza w lekkie, pop-rockowe klimaty, aczkolwiek na bardzo wysokim poziomie.

Największy (wg mnie) hit, z największym powerem, w poprzednim wpisie, kto nie słyszał serdecznie polecam.

A więc lecimy:

Asia - Who Will Stop The Rain

Ten z pewnością znacie, zdecydowanie najbardziej znany przebój, znacie nawet jak nie kojarzycie zespołu: Asia - Heat Of The Moment

Asia - Don't Cry

A na koniec taki... hm... "łóżkowy" utwór :) Asia - You're The Stranger

#muzyka #rock #rockprogresywny #szesciumuzyczniewspanialych
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tleilaxianin: Ha, wiesz jacy byli płodni? :-) trochę płyt nagrali... a jak wyżej widać, parę niezłych utworów im wyszło! Jeśli nie jest to wyłącznie zaczepka, to posłuchaj Asia - Free, coś zupełnie innego od pop-rockowego "Heat of the Moment".
  • Odpowiedz
@Tleilaxianin: ej no bez przesady, to że tylko ten kawałek przebił się na top listy nie znaczy że reszta jest bez wartości. To tak jak z Chumbawamba - graja z powodzeniem od 30 lat i są kultowi, ale w mass mediach są zespołem jednego hitu: Tubthumping
  • Odpowiedz