Aktywne Wpisy

kutang__pan +657
Lokalni glazurnicy chcieli 12,5k za robocizne - sam robilem po robocie.

źródło: 6roHBCXHfm4sZzu1nn9z9iQOkYYGVHL7
Pobierz
FisioX +358
Kojarzycie mema "Mamo, na jutro potrzebuję kilo gwoździ i deskę do szkoły"?
No to 20 minut temu syn nas obudził, że potrzebuje na dziś masę solną, bo na plastyce będą robić baranki na Wielkanoc (。◕‿‿◕。)
#zonabijealewolnobiega #dzieci #gorzkiezale #heheszki
No to 20 minut temu syn nas obudził, że potrzebuje na dziś masę solną, bo na plastyce będą robić baranki na Wielkanoc (。◕‿‿◕。)
#zonabijealewolnobiega #dzieci #gorzkiezale #heheszki

źródło: temp_file403113827168782354
Pobierz
Mirki, chce nadpłacić kredyt i się zastanawiam czy dobrze rozumuję. Powiedzmy, że zostalo mi 500k kredytu. Więc przy moim oprocentowaniu 7,66% odesetk jest 767841,15 zł. Jeżeli nadpłacę 50k to zostanie 691319,63 zł odsetek. Z tego wynika, że około 76k odsetek nie będę musiał dodakowo spłaić. Zgadza się?
Jeżeli do tego dodam opłatę za nadpłatę w pierwszych 3 latach kredytu (3% od kwoty nadpłaty pekao) - 1500zł to i tak chyba jestem 74,5k na plusie? Dobrze to liczę?
Mówię tutaj o niższej racie. Przy skróceniu okresu kredytowania niby wychodzi 300k oszczednosci na odsetkach.
Liczę tutaj: https://blogkredytowy.pl/nasze-kalkulatory/kalkulator-nadplaty/
Przyzwoity film na temat roznych bankow i roznych strategii nadpłat bo kazdy bank oferuje inne mozliwosci i narzuca inne wymagania.
https://www.youtube.com/watch?v=5fJwrHW8z-A&t=61s
Masz 500k KAPITAŁU do spłaty, Przy danym oprocentowaniu i wiborze, bank wyliczył Ci że masz 767841 zł odsetek
@Bigbluee: a to ciekawe xddd
@kurazjajami: Nie do końca.
Odsetki to zarobek banku za korzystanie z kapitału pożyczonego od banku. Można to porównać do opłaty za wynajem kapitału od banku. Odsetki nie są naliczone z góry. Naliczane są na bieżąco, codziennie i płatne raz w miesiącu. Wtedy się zerują i są naliczane od początku, ale na podstawie innego salda (bo w racie spłacono również część kapitału). Wysokość odsetek w danym miesiącu zależy tylko
Raty mam równe, 360 miesięcy.
@kurazjajami: Tak, przez ostatnie pół roku (mniej więcej) lepiej poczekać, środki umieścić na przykład na lokacie i nadpłacić po upływie okresu pobierania prowizji za nadpłaty.