Wpis z mikrobloga

Ludzie jak zlokalizować męczące takie jakby obijanie któregoś z tych wentylatorów o jakiś plastik? Odłączenie ani jednego ani drugiego nic nie zmienia czyli to musi być w innym miejscu ale mój słuch wskazuje że właśnie tu chyba że jestem głuchy ¯\(ツ)/¯
#pcmasterrace #komputery
EjniaKK - Ludzie jak zlokalizować męczące takie jakby obijanie któregoś z tych wentyl...

źródło: 1000002678

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EjniaKK: no więcej wentylatorów tam nie masz. albo te co już wykluczyłeś, albo grafa albo od biedy zasilacz. to je włącz i sprawdź jeszcze raz
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: ja ten dźwięk słysze definitywnie właśnie w górnym lewym rogu komputera, nad zasilaczem właśnie myślałem jeszcze ale on jest na dole chyba że tak dziwnie rezonuje ten dźwięk bo to też możliwe.
  • Odpowiedz
ale jak go słyszysz po odłączeniu wentylatorów na procesorze i obudowie to jakie inne rozwiązanie widzisz?
tu nie am wiecej mechanicznych części. no raczej jęczenia sekcji zasilania bys nie pomylił z stukaniem
@EjniaKK:
  • Odpowiedz
  • 0
@RobinSchudl: dysku mechanicznego nie mam
@10129: zauważyłem jeszcze że tego dźwięku nie ma przez pierwsze kilkadziesiąt sekund po włączeniu komputera, gdy już go słyszę to głupie scrollowanie strony w przeglądarce go tak jakby na chwilę nasila
  • Odpowiedz
  • 0
@RobinSchudl: @10129 tutaj filmik o co mi chodzi, co prawda mikrofon z telefonu aż za mocno to wyłapuje bo te odgłosy nie są tak głośne ale to właśnie te "obijanie", karta graficzna odpada bo w momencie nagrywania filmiku oba wentylatory stały w miejscu, chłodzenie procesora i ten wentylator po lewej też odpada bo sam je odłączałem kilkukrotnie i ten dźwięk nie ustawał.
Pozostaje jedynie zasilacz ale tu też wątpię
EjniaKK - @RobinSchudl: @10129 tutaj filmik o co mi chodzi, co prawda mikrofon z tele...
  • Odpowiedz
taj filmik o co mi chodzi, co prawda mikrofon z telefonu aż za mocno to wyłapuje bo te odgłosy nie są tak głośne ale to właśnie te "obijanie", karta graficzna odpada bo w momencie nagrywania filmiku oba

@EjniaKK: lozysko wiatraka na grafice albo na psu bo psu najwiecej syfu zbiera a wiatraki tam sa jako takie poprostu, bardziej bym na grafike stawial bo tam nonstop wiatrak zwalnia i przyspiesza i
  • Odpowiedz
  • 0
ps staly w miejscu na grafice ale na grafice to [potrafia sie wlaczyc na 2 sekundy i wylaczyc i masz 2 typy chlodzenia na grafice

@Krafti: a ten "drugi typ" jest gdzieś schowany bardziej w karcie graficznej? bo ja jestem pewien co do tego że te dwa wentlatory na grafice przy niewielkim obciążeniu komputera stoją w miejscu i ja je normalnie widzę cały czas.
i właśnie mi się zdaje że
  • Odpowiedz
  • 0
@Krafti: chociaż no teraz znów nasłuchuję to ten dźwiek ani trochę nie pochodzi z zasilacza
karta graficzna albo procesor bo chyba nigdzie indziej tam nic takiego co mogłoby wydawać taki dźwięk nie ma
chłodzenie procesora odlączałem i nic nie dawało więc zostaje karta graficzna ale tam też nie widzę potencjalnego źródła tego dźwięku
  • Odpowiedz