Wpis z mikrobloga

Udało mi się w końcu skończyć forda GT z chińskich klocków w stylu LEGO - tak to nazwijmy. Nie brakowało nic, wszystko się trzyma dobrze, nic nie odpada, jeździ skręca hamuje. Spojler się wysuwa także, tłoki też się kręcą. Natomiast z minusów - amortyzatory które są bardzo miękkie - w porównaniu do defendera z tyłu to dosłownie pływa, naklejka z tylnego zderzaka jest źle wydrukowana więc nie tworzy całości. Nie podam wam linku bo te ceny są elastyczne jak gacie w szpagacie, najlepiej szukać samemu i patrzeć na recenzje. W moim przypadku kosztowało to 88 zł i jak ostatnio śledzę ceny to takie 8-9 dyszek to dość przyjemna cena. To mój czwarty zestaw chińskich LEGO, miałem też Porsche RSR oraz VW T1, o których pisałem na tagu. Kolejny w drodze jakby co xD

W sumie nie wiem co tutaj jeszcze napisać, na YouTube jest polska recenzja chińskiego zestawu i uważam że jest dość krzywdząca bo tutaj nie ma się do czego doczepić zbytnio, mechanizmy się kręcą bez najmniejszego problemu i oporu. Gdyby ktoś miał pytania to pytać, chętnie odpisze. W komentarzu wrzucę więcej zdjęć
Wołam @smokingcat i @monky
#lego #aliexpress
majkel34 - Udało mi się w końcu skończyć forda GT z chińskich klocków w stylu LEGO - ...

źródło: 1000027433

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@SSH: miałem porsche i było fajnie, tak idealnie, w gt lekko za słaba sprężyna ale no defender to jakbyś sprezyny obniżające dał xd
  • Odpowiedz
  • 0
@majkel34 Defendera mam oryginalnego, to był zestaw w którym się zakochałem, który spowodował, że zacząłem znów budować. Chińczyków też mam kilka, ale właśnie wszystkie są sztywne, nie spotkałem się jeszcze z miękkimi amortyzatorami
  • Odpowiedz
@majkel34: nie specjalnie jest ta opinia krzywdzącą bo ty tylko zbudowałeś i nie widzisz problemów, a ktoś się lepiej temu zestawowi przyjrzał. Większość tych chińczyków to byle co.
Nawet wykopki opowiadają głupoty bo tanie i jest super, a lego złe bo trzeba wydać pieniądze.
  • Odpowiedz
  • 1
@Qullion: a miałeś jakis zestaw z ali czy tylko bazujesz na teorii? Generalnie ja też potrafię wytknąć wady różnych zestawów które miałem/mam ale ogólnie to w tym filmie trochę za grubo poleciał
  • Odpowiedz