Aktywne Wpisy

Hug0Stiglitz +20
Tak mnie wciągnął serial The Expanse (genialny!!), że powoli kompletowałem całą serię. Dzisiaj na półeczce pojawił się ostatni tomik.
Jak oceniam całą serię The Expanse? Momentami wręcz porywajaca i brawurowa, niestety miewa słabsze momenty - a wręcz słabsze tomy.
Niemniej to solidna pozycja, bawiłem się doskonale - mocne 8/10.
#czytajzwykopem #ksiazki #scifi #seriale
Jak oceniam całą serię The Expanse? Momentami wręcz porywajaca i brawurowa, niestety miewa słabsze momenty - a wręcz słabsze tomy.
Niemniej to solidna pozycja, bawiłem się doskonale - mocne 8/10.
#czytajzwykopem #ksiazki #scifi #seriale

źródło: IMG_2142
Pobierz
JamesJoyce +2
#programista15k #programowanie #pracait #zdrowiepsychiczne #depresja
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?
Crafting niby jest niby każdy Item się liczy ale weź coś sensownego stwórz. Nie da się bo wszystko jest tak losowo dodawane, że zawsze coś się s-------i. Chaos orb pamiętałem go z jedynki, zmienia jedną właściwość przedmiotu owszem ale wszystko jest tak losowe, że kompletnie nie opłaca się tego używać. Zostaje tylko handel i pisanie do Chińczyków.
Triale to kolejne g---o, które tak są skonstruowane , że jak źle wylosujesz to nie przejedziesz. Nie tylko złe losowanie ale niewiedza, bo na przykład co graczowi mówi " pojawiają się kule czegoś tam co wybuchają" lub "pojawia się duch który nie może ciebie trafić bo zginiesz" W sensie nie znasz mechaniki jak ona działa, jak się pojawia. Okazuje się, że jak masz użyć dźwigni to tam gdzie jest dźwignia jest zaagrowany duch czy pojawiają się kule co wybuchają i już nic nie zrobisz.
Moby to kolejny problem ich szybkość ruchu moje śmierci grze to momenty, gdy idę przez mapę wyskakują nagle moby rzucają się na mnie blokując mnie tak że nie mogę się ruszyć.
#diablo4 jakie jest takie jest, możemy krytykować fabułę trudność gry i to że nawet żółte itemy nie mają znaczenia. No ale niech mi ktoś powie że fabuła diablo4 jest krótka itp a w Poe2 hehe długa to sorry ludzie ale billazrd też może sobie mapę powiększyć X razy i z mapy która przechodzisz 10 minut zrobi się godzina. Co to zmieni ? Będzie fun ? Raczej nie .
Endgame w Poe2 no sorry ale w czym to jest lepsze od endgame w Diablo4 ? Łazisz jak debil po atlasie szukając map wyższego poziomu jak nie masz rarity dużego to poziom dropu jest cholernie niski. Gdy już coś ciekawego dostaniesz to okazuje się że moby mają takie i takie właściwości i dostajesz losowego strzała i padasz na ryj.
Ogólnie myślę że w perspektywie czasu ta gra nie będzie tak popularna. Szczyty tej gry będą jak wyjdzie całe wydanie i pierwszy sezon. Potem będzie opadający dryft bo ludzie nie będą mieli czasu na grę. Twórcy zaczną dodawać sezony do podstawki jak w #pathofexile. Zrobi się jedna wielka p--------a encyklopedia, która musisz przeczytać by zacząć grać i nie zgubić się w pierwszym akcie. Nowi gracze się odbiją i tyle.
KONIEC ŻALÓW ( ͡º ͜ʖ͡º)
@b4a3: nie ma, nie w dwojce ¯\(ツ)/¯
Synek, gra ma wady ale to erli akses z ledwie połową kampanii i odgrzanym na szybko endgejmem. Do premiery może się jeszcze dużo zmienić i gra na premierę będzie za 0 groszy.
Mnie najbardziej rozczarowuje to jak bardzo endgame się różni od fabuły. Fabuła jest dość trudna, wymaga rozwagi i dzięki temu satysfakcjonująca, a w endgame (w sumie to nawet wcześniej bo gdzieś koło aktu 2-3 cruel) rozgrywka diametralnie
Endgame mi się wgl nie podobał, grałem tam tylko warriorem i cała sztuka polegała na klikaniu jednego przycisku i wszystko wybuchało plus moje losowe śmierci. Mnie niestety gra nie przekonuje. Zapomniałem jeszcze wspomnieć o śmieciach męczą mnie gemy, fragmenty do orbów czy innych rzeczy, wszystkiego pełno plus jeszcze przedmioty
Endgame jak pisałem to klikanie praktycznie jednego przycisku i wszystko wybucha. W Diablo4 przynajmniej mapy i potwory nie są takie nonnotonne.
Poza tym feedback dociera do GGG i starają się na bieżąco poprawiać grę bazując na pomysłach graczy, a mogli robić jak Blizzard - mieć to w dupie i robić i tak po swojemu, co niszczy grę i stopniowo zaniża liczbę graczy online.
Kupowałem po 4 klucze na 75 lvl u------m z 10 aż się nauczyłem, teraz mógłbym robić każdy do końca. Dzisiaj mi się w końcu udało zdobyć ostanie 2 punkty ascenddencji.
Jest trudno nawet bardzo o to tu chodzi , ta gra nie jest dla wszystkich.