Wpis z mikrobloga

Dopiero zacząłem a już wciąga jak bagno, uwielbiam takie gry.
Sposób narracji jest tak dobry, że dawno nie widziałem czegoś takiego w żadnej grze. Z mocnym i głupkowatym humorem, ale nie na tyle, żeby skręcał z żenady. Z rozbudowanymi liniami i opisami ale nie na tyle, żeby przytłaczały.

Ledwo z 2 godziny na razie, ale jestem zachwycony, świetny i oryginalny klimat, polskie tłumaczenie też super oddaje.
Cała wizja artystyczna jest giga spójna i oryginalna.
W końcu jakaś gra od której nie chcę mi się odchodzić.

#gry #discoelysium
krucjan - Dopiero zacząłem a już wciąga jak bagno, uwielbiam takie gry. 
Sposób narra...

źródło: temp_file85001167113332488

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krucjan: Też mnie zachwycała na początku, ale w pewnym momencie sobie odpuściłem, gdy postaci stały się groteskowym awatarem idei, które miały prezentować, wypranymi z niuansów. Miałem wrażenie, że spotykam stereotypy prezentujące różne idee, z pominięciem zmian i ewolucji jakie zaszły zarówno w liberalizmie, konserwatyzmie, socjalizmie itd do końca XX w, nie mówiąc o zmianach jakie zachodzą teraz. Wybijało mnie to z imersji, no lae to tylko moje wrażenia, może spodziewałem
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@cavird brzmi bardziej jakby gra przedstawiała swoją wizję inaczej jak ty chciałbyś, żeby była przedstawiona. Pogram, zobaczę ale tak czy inaczej ja gram w jedną grę na raz aż ja skończę, więc nawet jak w dalszej części będzie gorzej to i tak będę grał do ekranu końcowego a lepiej jednak jest grać w grę która wciągnęła ale w późniejszym etapie niedowiozła, niż w taką która od początku jest zawodem, a i
  • Odpowiedz
@krucjan: mi po prostu dyskusja Rysława i Giełzaka o tej grze sprzedała mi ją na tyle dobrze, że sama gra nie była w stanie tego sprzedać równie dobrze ;)
cavird - @krucjan: mi po prostu  dyskusja Rysława i Giełzaka o tej grze sprzedała mi ...
  • Odpowiedz
@krucjan: może Ci się nie udać przejść a jak grasz na jednym sejwie to okaże się że wszystko od nowa, bo ani do przodu ani do tyłu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Rad-X ale gra jest tak celowo zaprojektowana, że jak odniesiesz porażkę w tym miejscu to masz pograne, czy to jakiś softlock w wyniku błędnego projektu gry?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Rad-X nie chcę, zobaczymy, co ma być to będzie. Generalnie to staram się grać w gry tak, jak twórcy przewidzieli, żeby grać, akceptując konsekwencje podjętych decyzji. Nie wyczuje jak coś się nie uda tylko idę dalej. Ale jak jest to nieprzewidziany błąd niszczący rozgrywkę to inna sprawa.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Rad-X pfff nastraszyłeś mnie że tam będzie jakiś ciąg wydarzeń, który będzie trwał giga długo i zła decyzja na jego początku potem może nieświadomie mi zablokować progress w grze tak że będę musiał rozpoczynać grę od nowa, jeśli nie miałem sejwa akurat w tym miejscu a tu chodzi o durne krzesło które może mnie zabić 🥸

Przecież to w żaden sposób nie lockuje gry, po prostu można umrzeć jak i w innych
  • Odpowiedz