@jueun: dokładnie klub LGBT+ organizuje imprezę z Drag Queen (które tam regularnie wystepują) i zbiera kasę na evencie na WOŚP Nikt nikogo tam wołami nie zaciąga, żaden wykopek nie ma obowiązku tam iść. To nie jest miejsce publiczne, żeby się ktoś miał jakoś specjalnie oburzać
@Jaurbanpl ja to ogólnie po wszystkich wypowiedziach Owsiaka z ostatnich paru lat, pierwszy raz odpuszczę udział w WOŚP. Przez 7 lat sam byłem wolontariuszem, ale to już chyba nie dla mnie. Żeby nie bylo- sram na wszelkie republiki, piszbiorki czy co to tam jeszcze jest. Skieruje się na zbiórkę chyba dla konkretnego człowieka.
@DrakkainenV: nie trzeba być ruskiem, konfiarzem, pisiorem, homofobem czy ile to jeszcze inwektyw nie ma na osoby które piszą prawdę o świętym jerzym. Ale uśmiechniętym wygodniej jest mieszać z błotem niż dyskutować o tym polityku, bo na argumenty żadnych szans nie mają.
Ja też jestem zdania, że jak chce pomagać to bezpośrednio, obojętne czy 1zł czy 1000000zł. Nie potrzebuje fundacji która za % przyklei mi order w postaci serduszka kupionego
@Jaurbanpl: @PodniebnyMurzyn @DEMONzSZAFY @enron ale wiecie, że wbrew temu clickbaitowemu naglowkowi (autor chyba sam nie przepada za srodowiskiem lgbt ze go tak skonstruowal), wystep nie odbedzie sie na zadnej rozowej barce nad Wisla pod Wawelem, tylko w klubie dedykowanym osobom lgbt? Nie widze tutaj pola do zranienia kogokolwiek, skoro takie wystepy sie tam odbywaja regularnie. Prosze sobie wyobrazic, ze najpewniej spotykaja sie tam i poznaja osoby o
@jueun zachęcić może 1% populacji jednocześnie zniechęcając obecne już 30% (pełno głosów że "już ani grosza")
Wołaj, że w tym roku WOŚP będzie miał rekordowo niską zbiórkę i upadną przez lewactwo jak wszystko inne ( ͡°͜ʖ͡°) eh szkoda, że Elon Musk nie przejął WOŚPu
@enron: @Jaurbanpl @DEMONzSZAFY Ale kiedy wy skumacie, że WOŚP nie organizuje bezpośrednio każdego eventu a tym bardziej nie robi tego osobiście Owsiak? Prawie każdy może zgłosić sztab i chęć zbierania pieniędzy. Nikt nie siedzi i nie przegląda programu wszystkich występów i nie sprawdza kto jakie aukcje organizuje. To by przecież było niemożliwe.
@To_ja_moze_pozamiatam z centrali XDDDD To już nie można niczego napisać, bo od razu przyszło z centrali? Za dużo teorii spiskowych, może warto odstawić
#wosp #krakow
źródło: wosp
Pobierzźródło: 200445030885b64zawsze_mialem_leb_do
PobierzNikt nikogo tam wołami nie zaciąga, żaden wykopek nie ma obowiązku tam iść. To nie jest miejsce publiczne, żeby się ktoś miał jakoś specjalnie oburzać
Ja też jestem zdania, że jak chce pomagać to bezpośrednio, obojętne czy 1zł czy 1000000zł. Nie potrzebuje fundacji która za % przyklei mi order w postaci serduszka kupionego
@jueun: zachęcenie garstki ludzi, kosztem zrażenia do akcji znacznie większej grupy. Zaiste genialne.
trochę z innej beczki, przypomniał mi się film dumni i wściekli
Nie widze tutaj pola do zranienia kogokolwiek, skoro takie wystepy sie tam odbywaja regularnie. Prosze sobie wyobrazic, ze najpewniej spotykaja sie tam i poznaja osoby o
@DEMONzSZAFY
Wołaj, że w tym roku WOŚP będzie miał rekordowo niską zbiórkę i upadną przez lewactwo jak wszystko inne ( ͡° ͜ʖ ͡°) eh szkoda, że Elon Musk nie przejął WOŚPu
Prawie każdy może zgłosić sztab i chęć zbierania pieniędzy. Nikt nie siedzi i nie przegląda programu wszystkich występów i nie sprawdza kto jakie aukcje organizuje. To by przecież było niemożliwe.
To już nie można niczego napisać, bo od razu przyszło z centrali? Za dużo teorii spiskowych, może warto odstawić
@DEMONzSZAFY: haha no na pewno ci co tak piszą stali już w kolejce do puszki xD
Dodam że takie inicjatywy mają miejsce od lat a WOŚP rok do roku bije rekordy, w tym będzie tak samo
https://queer.pl/news/203899/teczowi-dla-wosp-2020