Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki z tagu #motoryzacja jaki polecacie samochód w przedziale od 30 do 45k cebulionów?
Głownie myślę o sedanach i SUVach ewentualnie. Jazda przeważnie po mieście.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bzikacz: Myślę że też dobre. Do Fordów tanie części jak barszcz, fajnie się nimi jeździ. Ja mam obecnie Focusa mk2 FL, 1.6 benzynka, wcześniej miałem Fiestę z 2006 roku w dieslu - a o Mondeo też myślę jako swoim następnym aucie.
  • Odpowiedz
  • 1
@MarianoaItaliano: To w sumie rozejrzę się za jakimś fajnym Fordem Mondeo, myślałem jeszcze o insygni, ale te które mi sie podobają są nieosiągalne dla mnie jeszcze przez dobre kilka lat ;D
  • Odpowiedz
@Bzikacz: Mój stary mechanik, jak oglądałem kiedyś to odradzał mi Insignie ze względu na bardzo nietrwały łańcuszek rozrządu, dieselek ma c-----e uszczelki smoka pompy oleju co z czasem też może doprowadzić do zatarcia silnika. Mondeo to zdecydowanie lepszy wybór w tej klasie IMHO.
  • Odpowiedz
  • 1
@Bzikacz Mam w rodzinie Renaulty i sam mialem, obecnie mam akurat Forda i to 1.0 EB. Renault wypada znacznie lepiej pod kątem ogólnej jakości, tzn. mechaniki, elektryki, no i kompletnie bez porównania jeśli chodzi o blachę. Reszta w zasadzie bardzo podobna. Paradoksalnie najlepsza częścią Forda jest ten silnik 1.0, mam go zachipowanego na 154km i idzie bardzo dobrze, a i jego brzmienie na obrotach mi się podoba, przy tym mało też
  • Odpowiedz