Wpis z mikrobloga

Szukam sprawdzonego kursu lub książki do nauki Kotlina. Potrzebowałbym czegoś, co pozwoliłoby mi przejść w miarę sprawnie z Javy na Kotlina, więc raczej nie szukam materiałów do nauki programowania od podstaw (po pierwsze już piszę w Javie, a po drugie podstawy Kotlina mam już ogarnięte na tyle, żeby w miarę sprawnie kleić sobie w nim apkę na Androida). Powiedzmy, że szukam czegoś, co pozwoliłoby mi zrobić w Kotlinie na żywo zadanie w trakcie rozmowy o pracę. Jeśli kurs, to najlepiej na Udemy lub O'Reilly ale inne źródła też będą spoko.

#programowanie #kotlin #udemy #oreilly
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@herbatkaZCukremBezCytrynki: Ja czytałem "Kotlin w akcji" i coś tam się dowiedziałem, ale nie pisze w javie ani kotlinie komercyjnie. Nie wiem na jaki poziom aspirujesz, ale rozmowa nie powinna być testem z semantyki czy live codingu. Oswój się z językiem piszac własnie jakąs apke na androida, moze jakiś serwer uzywając Ktora itd
  • Odpowiedz
@herbatkaZCukremBezCytrynki: mam na udemy kurs kotlin na android autorstwa Denisa Panjuta.
Learn Android 14 App Development From Beginner to Advanced Developer. Build Apps like Trello, 7Min Workout, Weather App
ktoś go tutaj polecał, Nie powiem czy jest dobry bo go nawet nie zacząłem. Wpierw chcę skończyć kurs javy Tima Buchalka, ktory jest super.
  • Odpowiedz