Wpis z mikrobloga

Ile placiliscie za wykonczenie mieszkania? Podpisalem prawie rok temu umowe na wykonczenie mieszkania z firma z wrocka, nie robilem zbyt duzego researchu co do cen, bo ich projekty wygladaly spoko no i cena za metr nie wydawala sie duza. Teraz juz po odbiorze mieszkania, okazalo sie ze trzeba zrobic troche prac dodatkowych, finalnie za mieszkanie 55m^2 wykonczenie wraz ze sprzetem agd i kuchnia na wymiar wyniesie mnie prawie 200k, zamiast 160 jak sobie wczesniej planowalem xd Czy faktycznie tyle wykonczenia kosztuja czy przeplacilem? xd

#nieruchomosci
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MM16: Mi wyszlo jakies 45k za 46 metrowe mieszkanie z kuchnia i sprzetem do niej, ale to bylo w 2017 i mieszkanie wykanczane przez dewelopera (Atal)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@qqaa: Materialy raczej z tych srednio polkowych beda. Z najdrozszych to podloga z paneli winylowych w calym mieszkaniu z wylaczeniem lazienki i blat konglomerat w kuchni
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@qqaa: W kosztorysie nie mam rozbicia na robocizne i materialy. Robocizna jest w pakiecie tak samo jak materialy, sam pakiet to 1550 za metr, do tego dochodza prace dodatkowe ktore wyniosa ok. 43k.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@qqaa: Wlasnie dopiero zaczynaja robic, bo deweloper przeciagnal oddanie mieszkania o 9msc xd i jak zobaczylem koszty dodatkowe to zastanawiam sie czy nie wtopilem nie robiac wiekszego researchu wczesniej, dlatego chce sie zorientowac ile ew. przeplacilem. Samo wykonczenie jest drozsze niz mieszkanie mojego kolegi ktore kupil w starym bloku na jakiejs wiosce daleko od cywilizacji no ale jednak xd
  • Odpowiedz
@MM16: To nieźle Cię zrobili z tymi kosztami dodatkowymi. Ja niedługo będę odbierał właśnie mieszkanie po wykończeniu pod klucz.
- 45 m2, wykończenie w średnim standardzie 1350 zł za m2 (malowanie ścian i sufitów, położenie podłogi, 2x drzwi w mieszkaniu, włączniki o kontakty, listwy przypodłogowe, cała łazienka w białym montażu) - 60750 zł
- od tej samej firmy wziąłem kuchnie z frontami akrylowymi (20 tyś zł), szafę w przedpokoju (9
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Paveleks: a z czego masz blat w kuchni? u mnie za sam blat konglomerat policzono ok. 18k
edit: jeszcze pytanie w jakim miescie robiles?
  • Odpowiedz
@MM16: nie wiem, ile masz tego blatu, ale 18k to drogo za konglomerat. Nie kosmicznie drogo, ale drogo. Ja za 70 metrów dałem trochę ponad 300k, ale wliczam w to projekt, RTV (z wyższej półki), AGD, meble wszystkie etc. Od zera do 100% gotowego do zamieszkania. Materiały raczej z wyższej półki (ale bez szaleństw). Palcem nie kiwnąłem, Warszawa.
  • Odpowiedz