Wpis z mikrobloga

16 miesięcy temu został uruchomiony mój kredyt hipoteczny. To oznacza, że w połowie tego miesiąca będę miał już spłacone 16 tysięcy kapitału.
Chciałbym wam wszystkim podziękować. Jak się okazało, jesteście ludźmi o wielkich sercach. Dorzuciliście mi sporo ponad 20000zł. Ostatnia dopłata (czyli rata nr 120) wynosi coś około 1000zł. Oznacza to, że na przestrzeni 10 lat dorzucicie mi około 155tys złotych.
STO PIĘĆDZIESIĄT PIĘĆ TYSIĘCY ZŁOTYCH. Na pewno niektórzy nie mają jeszcze własnego lokum - tym bardziej dziękuję. Rezygnować z własnej korzyści, by dorzucić się mi. Szlachetne i będzie zapamiętane.
To wszystko dzięki Wam!
Teraz oczywiście jestem przeciwnikiem wszelkich dopłat, wakacji kredytowych czy kredytu zero procent ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie bez powodu @mickpl był osobą, którą najczęściej plusowałem w zeszłym roku
#nieruchomosci #bezpiecznykredyt #bk2procent
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@pasza03 ależ proszę bardzo. Serduszko się raduje, gdy pomyślę że dzięki mnie ludzie tacy jak ty czy urzędnicy i politycy mają dziś brzuszek pełen ryżu ( ͜ʖ)
  • Odpowiedz
  • 0
@pasza03: jesteś pewien, że po 16 miesiącach masz spłacone aż 16 tys. kapitału? U mnie w każdej racie kapitału to schodzi 200 zł, reszta to odsetki.
  • Odpowiedz
@pasza03: oj tak byczq twoje wygranko. Gdyby beka 2% weszła w drugiej połowie 2024 zamiast 2023 to i moje by było. Pamiętaj o mnie kiedy będę klęczał pod twoją klatką z puszką...
  • Odpowiedz
dorzucicie mi około 155tys złotych.

STO PIĘĆDZIESIĄT PIĘĆ TYSIĘCY ZŁOTYCH

@pasza03: Nie tobie, tylko deweloperowi i bankom. Jedyne to co od nas dostajesz to fakt, ze kupujesz w miarę normalnej cenie jak na panujące warunki.
  • Odpowiedz
  • 2
@pasza03 gratuluję serdecznie, ja osobiście jestem spadkowiczem, tzn. dostałem w spadku po babci elegancką nieruchomość w dobrej lokalizacji blisko centrum miasta wojewódzkiego :)
  • Odpowiedz
@pasza03 siorpaj siorpaj, w końcu biednym też się należy

Fascynujące jak ludzie się chełpią że żyją za cudze

Kiedyś to był wstyd, teraz spełnienie marzeń
Tylko współczuć że musisz korzystać z zapomogi ale powodzenia
  • Odpowiedz
  • 0
@pasza03 co państwo z-----o to niech teraz płaci.

Było utrzymywać niskie stopy procentowe i praktycznie brak opodatkowania za wynajem? No to teraz niech dopłacają a jako beneficjent bk2% place miniratke z usmiechem
  • Odpowiedz