Aktywne Wpisy
dawid-brk +1
Witam chciałbym przedstawić wam moją sytuację, Mam 29 lat i jestem (jeszcze) w 10 letnim związku z moją Angeliką. Otóż ciężko mi to napisać, ale zdradziłem dziewczynę z którą jestem prawie 10 lat i z którą planowałem przyszłość. Zdradziłem ją z prostytutką, czuję się jak ostatni kiep i nie mogę sobie wybaczyć że zrobiłem jej takie świństwo. Stało się to 27 dni temu, a kilka dni później wylądowałem w szpitalu psychiatrycznym bo

Snowflake_ +69
Jak kogoś nie stać na zakup w wojewódzkim, to niech spróbuje w powiatowym. Nie każdy musi mieszkać w Warszawie albo Krakowie. Te dwa zdania bardzo często się pojawiają na tym tagu.
Postanowiłem to sprawdzić, wyszukałem sobie inwestycje deweloperskie w małopolskie i znalazłem taki kwiatek - mieszkania od 11,5k za metr w Makowie Podhalańskim ( ͡° ͜ʖ ͡
Postanowiłem to sprawdzić, wyszukałem sobie inwestycje deweloperskie w małopolskie i znalazłem taki kwiatek - mieszkania od 11,5k za metr w Makowie Podhalańskim ( ͡° ͜ʖ ͡
Ps. Książka nabyta przypadkiem w niemieckim antykwariacie. Grzechem byłoby jej nie kupić, szczególnie że to autentyk i dotyczy miasta obok którego mieszkam całe życie. 280 stron, dwie nieczytelne ale w połowie po rekonstrukcji. Może się uda coś rozczytać.
#dziendobry #literatura
źródło: IMG_4260
PobierzDer Weber von Langenbielau.
Erzählung aus der Zeit des schlesischen Weberaufstandes.
Ein Volks und Familienbuch von Julius Krebs.
Nie cierpię tego gotyku. Ale obrazki fajne :)
źródło: image
PobierzMogę pomóc w tłumaczeniu ale nie wiem czy mi się będzie chciało z gotykiem walczyć ¯\(ツ)/¯
@Historycznygagatek: Jak się czyta nietypową czciankę, to za jakiś czas się rozpoznaje litery. Ja się nauczyłem czytać cyrlicę zadziwiająco łatwo, nawet gruziński mi zaczął wchodzić.
@Historycznygagatek: Patrząc po plamach oba wasze screeny pochodzą z tej samej książki: https://www.ebay.pl/itm/156179481677
...że Holm po kilku sekundach nieopisanych tortur i przy wyciągniętym języku wyzionął ducha. Zimnokrwisty zwycięzca cisnął ciężkie ciało psa, na którym pomścił hańbę swojego zamordowanego wnuka, na obu widzów. Ci zaś, przerażeni krótkością krwawego spektaklu, nie odważyli się na nowy atak, kiedy Dachnik niczym kot przeskoczył przez ogrodzenie.