Wpis z mikrobloga

• 0
@Rustyyyy: Oprócz Krampusa mogliby dodać jeszcze inne świąteczne bosy tak jak jest w Halloween. Ogólnie fajnie jakby rozwinęli Smissmas do tego co mamy w Scream Fortress czyli kontrakty, przedmioty kosmetyczne dostępne tylko w Smissmas oraz specjalną ścieżkę dźwiękową która w Scream Fortress jest dosyć duża.
BlobFish45 - @Rustyyyy: Oprócz Krampusa mogliby dodać jeszcze inne świąteczne bosy ta...
  • Odpowiedz
@BlobFish45: Ja zrobiłem mapę o której myślałem od 5 lat i kurcze fajna wyszła.
Tylko że jestem liniwą burwa i mapa utknęła jako alpha. Ktoś nierozumiejąc do końca mojego konceptu zrobił dziwną wersję hightower jako mapa świąteczna...
Paaanie mówiłem że to nie jest takie proste jak niektórzy myśleli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Rustyyyy: A to jestem zaskoczony ;) Ogólnie Król Wzgórza niezbyt pasuje do tej mapy głównie dlatego że takie miejsca jak np. to w którym trzeba pchać wózek pod górkę są praktycznie nieużyteczne. Ale sam zamysł fajny. Głównie podoba mi się ta zorza polarna ;) Ogólnie zdziwiłem się bo myślałem że ta mapa jest cały czas w puli map świątecznych, a tu się okazało że od zeszłorocznego Summer Update można na
  • Odpowiedz
@BlobFish45: ja chciałem zrobić mapę w której jak na Hightower jest wieża i możliwość fajnego używania movementu, ale jednocześnie jakoś zmusić graczy do bycia blisko wieży.
Mapa jest połączeniem pomysłów z mapy hightower i ThunderMountian (3 stage).
Dodatkowo by nie dyskryminować klas bez możliwości skakania, umieściłem w dwóch miejscach rampy pozwalające dostać się na punkt z niewygodnych pozycji.

Po dwóch playtestach mid wyszedł tak jak chciałem natomiast łącznik pomiędzy spawnem a midem
  • Odpowiedz
  • 0
@Rustyyyy: Swoją drogą fajna strona. Nie wiedziałem wcześniej o jej istnieniu. Dużo fajnych projektów. W sumie jeżeli valve dodało niektóre mapy z Tropic Crisis to równie dobrze mogli by dodać mapki z Frontline. Mam nadzieję że przy następnym Summer Update o tym pomyślą.
  • Odpowiedz
@BlobFish45: co jakiś czas jest event o nazwie tf2 maps 72h jam (tak niektóre mapy które pochodzą z tych eventow mając plakacik z taką „buźką”) i oprócz tytułowego wyzwania polegającemu na zrobieniu mapy w określonym czasie, są też wywiady z maperami.
Zrobienie mapy to jedno i można używać dowolnych narzędzi taki jak Hammer ++ czy lepsze narzędzia do importu nowych modeli i tekstur, ale jak mapa dostanie się do gry,
  • Odpowiedz