Wpis z mikrobloga

@La-Paz Ok, więc zmieniam statement na: psia kupa nie ma negatywnego wpływu na infrastrukturę i nie generuje żadnych społecznych kosztów. W psią kupę najczęściej wdeptują ci, którzy chodzą po trawnikach - a więc ludzie z psami. W Polsce prawo jest nie najgorsze i można np. chodzić z amstaffem bez kagańca albo jechać z psem tramwajem, więc nie ma przestrzeni do nadużyć, które przedstawiają kanały podobne do samochodozy. Ergo: ukontentowni takim kanałem
  • Odpowiedz
@metaldehyd Na wykopie tysiące plusów uzyskują różne treści, np. JKM był przez lata przodującym kandydatem na prezydenta RP według tych samych plusów. Na szczęście rzeczywistość jest inna i Polacy kochają psy dużo bardziej niż małe mieszkania i stare samochody. Zresztą, sam pewnie jesteś objawem podobnej głupoty jak ta, którą piętnujesz.
  • Odpowiedz
@Zbiersk: Ciekawe jakie padałyby argumenty ze strony psiarzy. W przypadku kierowców znamy klasyki "ja tylko na 5 minut" "nie było innego miejsca" "inni też tu stoją" itp. Konfitura i samochodoza często blokują wyjazd co jest zgodne z prawem bo tylko stoją na chodniku, a policja i tak potrafi się bardziej do nich przywalić niż do kierowcy. Jedyny sposób edukowania psiarzy to zabrać im część garderoby i samodzielnie posprzątać np. czapką
  • Odpowiedz
@aloz Ten trend, jak i cały antypsiarski trend, powstał jako reakcja w wojnie wykopków z Julkami, które traktują je zbyt dobrze waszym zdaniem i jako taki wyewoluował do skromnego, acz zauważalnego rozmiaru. Mówiąc krótko: istnieje garstką przygłupawych wykopków, którzy prowadzą jakąś tam krucjatę.

A co ci przeszkadzało swoją drogą w obwąchiwaniu przez psa produktów? Na butach i nogawkach masz więcej syfu niż pies na pysku. Sam bym cię wyśmiał za takie
  • Odpowiedz
@GrafikaUltraHaDe Mój pies ignoruje odchody innych psów czy kotów, ale no… ludzkie go bardzo interesują. Parę razy w okolicy placu zabaw zdarzyło się, że musiałem go powstrzymywać przed zjedzeniem tego, czego nie posprzątał opiekun malucha, a mimo wszystko nie powstała we mnie niechęć do dzieci. Są też ludzkie wyrzucający „dla ptaszków” resztki jedzenia, co też wywołuje we mnie irytację bo o ile przy mnie mój pies niczego z ziemi nie podniesie,
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: Lecz się człowieku. To, że Ty możesz jeść z jednej michy ze swoim kundlem nie znaczy, że innych to nie brzydzi. Nie bez powodu jest zakaz wprowadzania kundli do sklepów. Tak, z pewnością zasliniony kundel jest higieniczny. Sam mówisz, że twój kundel się fascynuje ludzkim gownem a potem Idź z takim kundlem do sklepu gdzie ludzie kupują żywność.
Tak sobie tlumacz, że to wykopki vs Julki. To ludzie którzy
  • Odpowiedz
@aloz Oho, już się parówa pruje. Może tak nie fikaj przez internet skoro byle babka z małym pieskiem jest w stanie Cię zgasić w żabce, haha. Najlepiej od razu pogódź się z prawdą: w psim pysku jest mniej patogenów niż na twoich butach. Po prostu nie masz racji i jak każdy antypsiarz nie masz pojęcia o czym mówisz.
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: Ehh kolejny niedouczony psiarz

poza garstką przygłupawych wykopków Polacy lubią psy, a psy nic nikomu nie robią złego

Piszesz nieprawdę. Psy powodują wypadki drogowe, atakują ludzi, Zagryzają zwierzęta. Uniemożliwiają wypoczynek i pracę z powodu uporczywego szczekania. Niszczą mienie i z zanieczyszczają
  • Odpowiedz