Hej Mirki, jak działa zwrot zakupionego towaru przez internet? Chce zakupić słuchawki nauszne ale nie wiem czy mi będą odpowiadać (Airpods Max) bo są różne opinie. Jesli mi nie będą odpowiadać, to normalnie mogę zwrócić rozpakowany sprzęt? I co w przypadku np. mikro rys? Uważać na to czy sklepy nie robią problemu? Może głupie pytanie, ale nigdy niczego nie zwracałem (Rozpakowanego)
@ElementalX7: jak sklep będzie chciał to dopatrzy się rys nawet jak ich nie ma. Niemal wszystko rozpakowane możesz zwrócić, ale ze słuchawkami to jednak dopytaj sprzedawcy czy przyjmuje
@ElementalX7 Masz prawo sprawdź sprzęt tak jak w sklepie stacjonarnym. Oznacza to, że sprzedawca może pomniejszyć zwracaną kwotę w przypadku kiedy sprzętu nie będzie można ponownie sprzedać jako nowy.
@ElementalX7: Kup na Amazonie. Tam możesz zwrócić nawet używane słuchawki dokanałowe i nikt nie robi problemu. Ostatnio mi zwrócili kasę zaraz po otrzymaniu powiadomienia od inpostu że kurier wyjął paczkę z paczkomatu. Nie czekali aż do nich dotrze. Dostałem kod do zwrotu i ten kod trzeba było napisać na przesyłce i potem wklepać w paczkomacie. Tylko ja mam Amazon Prime i nie wiem jak wyglądają zwroty bez Prime.
@mrradar: No właśnie chciałem na Amazonie (Mam też prime), ale nie ma pierwszej generacji (Tych na wejście lightning, a ta generacja jest w kolorze space gray). Druga generacja na USB-C z ciemniejszych kolorów jest dostępna tylko w wersji Midnight i tylko ona jest na Amazonie
Hej Mirki, jak działa zwrot zakupionego towaru przez internet? Chce zakupić słuchawki nauszne ale nie wiem czy mi będą odpowiadać (Airpods Max) bo są różne opinie. Jesli mi nie będą odpowiadać, to normalnie mogę zwrócić rozpakowany sprzęt? I co w przypadku np. mikro rys? Uważać na to czy sklepy nie robią problemu? Może głupie pytanie, ale nigdy niczego nie zwracałem (Rozpakowanego)
Masz prawo sprawdź sprzęt tak jak w sklepie stacjonarnym. Oznacza to, że sprzedawca może pomniejszyć zwracaną kwotę w przypadku kiedy sprzętu nie będzie można ponownie sprzedać jako nowy.