Aktywne Wpisy
KorpoRozowa +6
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 69.3% (914)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 30.7% (405)
hyperlink +21

Załóżmy mam formularz:
-imię
-nazwisko
-odpowiedź 2
-odpowiedź 3
-odpowiedź 4.
Jak to zrobić w bazie?
a) tabela Formularz i wszystkie te pola wypisane po kolei
b) tabela Formularz z danymi personalnymi, tabela Odpowiedzi z numeracją i relacja many-to-many (czyli tabela idFormidOdp).
Który sposób jest lepszy, szybszy, polecany w przypadku większych baz danych?
@Windmark: to nie jest duża baza :]
@razvizion: dorosniesz, zrozumiesz. I dalej uwazaj zasade 3 jednosci
BTW: kilkadziesiąt tysiecy rekordów to bardzo mało
@kmicolo: Pytania się nie zmienią, chyba że ustawę zmienią. Właśnie się boję o obciążenie serwera, bo i tak generowanie pdfów go zarzyna...
Dzięki za odpowiedzi. Będę robić wszystko w many-to-many.
Nawet przy takiej bazie nie pokusił bym się o płaską strukturę danych ponieważ ta jest za mało elastyczna i kończy się to tak (autentyk), że apka ma w jednej tabeli 2000 kolumn i wywala się baza bo się rozmiar kończy na ilość kolumn.