Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mega_Smieszek +297
źródło: temp_file965355579804701654
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file965355579804701654
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Za pierwszym razem jak ją ustawiałem po przeniesieniu i podłączeniu do nowego kabla okazało się, że źle końcówki kabla robiłem (myślałem że liczy się jedynie drut w środku, bez tej aluminiowej siatki w koło i ta siatka przy pierwszym podłączeniu dotykała miedzianego druta w środku - czy w ten sposób mogłem np spalić/uszkodzić konwerter?)
Po poprawieniu końcówek siła sygnału i jakość sygnału najpierw pokazywała na 0%, ale po czasie, jak już zmarznięty zszedłem z dachu, sygnał zaczął odbierać na części kanałów a jego siła lub jakość (nie pamiętam) skakała 10%-80% i często dany program freezował.
Dzisiaj postanowiłem to poprawić i przy pomocy apki SatFinder ustawić antenę w miarę dokładnie. Kierowałem ją na satelitę HotBird i wydaje mi się, że dobrze ją ukierunkowałem poziomo jak i pionowo, konwerter obracałem pod różne kąty, ale nic to nie dawało i cały czas sygnał pokazywał mi na 0 w telewizorze. Teraz kompletnie nie mam sygnału (może za godzinę coś złapie)
Czy uszkodziłem konwerter? Czy końcówki kabla jakoś źle obrobiłem?
Modelu konwertera nie znam, ale ma 4 wyjścia i podłączyłem go w to samo wyjście które miał przed zmiana lokalizacji anteny. Próbowałem podłączać w inne wyjście ale nic to nie dawało
Komunikat jaki mam na telewizorze jak chcę coś obejrzeć to
BRAK SYGNAŁU
SPRAWDŹ INSTALACJĘ ANTENOWĄ I PODŁĄCZENIE SYGNAŁU DO WEJŚCIA LNB
#telewizor #tv #cyfrowypolsat #telewizjasatelitarna #satelita
źródło: temp_file75890020561991124
Pobierzźródło: temp_file8574850505463696850
Pobierzźródło: temp_file7815227155279733565
PobierzStabilne 90% i 80% siły i jakości