Wpis z mikrobloga

Siemanko. Mam problem z kartą graficzną (chyba) w laptopie. Kiedyś korzystałem z tego laptopa i wszystko śmigało, karta ma 2gb pamięci nawet wiesiek 3 chodził na najmniejszych i spokojnie było coś ponad 50. Teraz sytuacja ma się tak, że na FurMarku są 4 fpsy xD. Co ciekawe wszedzie tak jest We wiedzminie, w icy tower. Laptop leżał rok nieużywany, bo zasilacz sie s--------ł. Ostatnio miał wymienioną pastę termoprzewodząca, nic sie nie grzeje wszystko git. Ogólnie do korzystania jest spoko, ale te niskie fpsy wykluczają jakiekolwiek granie na nim. Laptop miał wymieniany zasilacz, czy to możliwe że to wina zasilacza? Kupilem niby zamiennik ale taki lepsiejszy, ze 100zl zapłaciłem xd. Czy ktoś wie o co kaman? Nie ma żadnych artefaktów ani nic takiego. Tylko 4 fpsy na furmarku. Help.
#komputery #laptopy #informatyka #gry #kartygraficzne #technologia #serwispc
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przeinstaluj stery do integry. laptopy maja rozne muxy do wyswietlania obrazu i moze byc tak ze obraz jest generowany przez nvidie ale wyswietlany przez integre.

Mialem taki sam problem, ale ja mialem 6fps wszedzie ;)
  • Odpowiedz
@JakKompocikToTylkoTruskawkowy: A co do za laptop?
Bo Dell na "grubym bolcu" wykrywa podłączoną ładowarkę i jak po pinie komunikacji nie gada orginalna(uszkodzona orginałka lub podróbka), to Dell może się odpalić ale poprzycinać zegary do minimum.
To prosto zobaczyć że po odłączeniu ładowarki Dell odżywa, o ile bateria jest sprawna.
  • Odpowiedz
acer aspire

@JakKompocikToTylkoTruskawkowy: To nadal wygląda mgliście w mojej kryształowej kuli...
Generalnie to co opisujesz pasuje do:
Niezainstalowanych sterowników do sprzętu (pracuje na generycznych) lub ostrego dławienia wydajności nawet poniżej osiągów "zdrowego"
  • Odpowiedz
@sirpingus: okej, ogólnie to powiem Ci że by się zgadzało. Jeszcze niedawno miałem lepszy sprzęt (lenevo legion) i tam czasem włączyłem grę a ta mi zaczynała klatkować. Po chwili okazywało się, że nie podłączyłem laptopa do prądu. Po podłączeniu zasilacza wszystko wracało do normy. Tak jak napisałem, zasilacz był niedawno wymieniany. Nie jest to jednak orginalny zasilacz tylko zamiennik z innej firmy, co prawda wziąłem taki z górnej półki cenowej
  • Odpowiedz