Wpis z mikrobloga

eh kupiłem już sobie termos, a odkąd @bArrek napisał jaki on ma ten contigo to mnie teraz w c--j zazdrość zżera i chyba zwrócę i też chyba ten kupię eh, pewnie los się na mnie zemścił za ciemiężenie bieniasa
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChlopoRobotnik2137: ja miałem zawsze takie zwykłe błyszczące termosy z kubeczkiem i zawsze mi to k---a ciekło przeciekało no dramat był ale koleżka co był we wojsku na różnych misjach mi polecił tego contigo że robi robotę i faktycznie jest git
  • Odpowiedz
  • 0
@Soothsayer chciałbym zobaczyć.. mam oba ten drugi tyle nie trzyma. Zrobisz kawę do obu. Contigio możesz się napić za 10min, kambukka się poparzyć można po godzinie lekko
  • Odpowiedz
  • 1
@Soothsayer kambukka na plus. Możliwość zablokowania przycisku, otwarcie jak wciśniesz przycisk albo non stop otwarte, w contigio tylko opcja środkowa. Myje się wygodnie oba. Contigio uszczelka szybko wypada bo się zużywa. Ten drugi mam pół roku tylko i póki co nic się nie dzieje.
  • Odpowiedz
co do przeciekania bo mi się przypomniało @Soothsayer
jak źle złożysz kambukke to zdarzyło się że przeciekało - ale to złe złożenie po myciu było.
Ogólnie, żaden z nich nie przecieka. Więc to na plus.
  • Odpowiedz
@bArrek: do d--y ten kubek jest, zamówiłem 2 dla zony i na wymiane mojego wysłużonego contigo morgan (mam go juz 8 lat). Niestety te "nowe" kubki od contigo przeciekają, a jak wlejesz cos gazowanego, lub mocno gazowanego z sodastream to bedzie wypuszczać napój nawet gdy stoi. 2 sztuki tego modelu mi przeciekają wiec to nie odosobniony przypadek. Niestety contigo sie strasznie z-----o na przestrzeni lat bo leci na dawnej dobrej
  • Odpowiedz
@wujek_zla_rada: ja mam dwa od ponad roku i mega zadowolony jestem no i ten ziomek o którym pisałem miał ten sam model co ja więc nie wiem. Ale ja nic gazowanego nie wlewam tylko kawa i herbata
  • Odpowiedz