Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 0
@ecco: dla nieumijoncych angielskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Generuj z tą samą twarzą. Szalony naukowiec w laboratorium pracuje nad najkwaśniejszymi żelkami na świecie.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Scooterek: dosłownie XD aż sprawdziłem, czy mi się nie kliknęło coś, żeby mi wygenerowało, jakbym wyglądał za kilka lat albo żyjąc w innym miejscu na świecie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Nidrax: masz rację!! Byłem pewien, że wcześniej też z tego korzystałem, żeby wygenerować zdjęcia z moją japą w różnych lokalizacjach. Okazuje się, że się myliłem. No i nie pamiętam nazwy tej wcześniejszej appki, ech ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ecco: "about" znaczy "o (kimś/czymś)", tobie raczej chodziło o "working on". Ponadto twój prompt jest z definicji nie do końca poprawny. Stable Diffusion to nie pracownik czy model językowy podobny do ChatGPT, by miał zrozumieć frazę "Generate with the same face". SD tak jakby po prostu dopasowuje koncepty graficzne do podanych słów, więc z całego bełkotu w tym zdaniu tak naprawdę ogarnął jedynie słowo "face", i prostu wygenerował coś, co
  • Odpowiedz
@ecco: img2img mówiąc w dużym skrócie generuje obraz bardzo podobny do wejściowego – normalny proces generowania prompta z samego tekstu (txt2img) wygląda tak, że najpierw SD generuje sobie obraz z losowym szumem i potem na ten szum nanosi szczegóły, img2img działa tak, że ten wstępny szum zastępowany jest twoją grafiką – tylko tyle, więc w praktyce działa to mniej więcej tak, jakbyś wyłącznie próbował dorysować szczegóły na czymś, co wygląda
Nidrax - @ecco: img2img mówiąc w dużym skrócie generuje obraz bardzo podobny do wejśc...

źródło: noise

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Nidrax: wow dzięki wielkie za rozpisanie!! Zdecydowanie podszedłem do tego, jak do chatagpt, a teraz dzięki Tobie więcej kumam. Nie wiem, czy coś z tego zastosuję, ale na pewno następnym razem będę bliżej określenia, czemu generuje mi rosyjskiego żula zamiast naukowca
  • Odpowiedz