Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

picasssss1 +255
Kiedy Hans, Hose, Pedro, albo jakiś Pierre idzie do banku po kredyt to jest dla niego normalne, znośne oprocentowanie bierze i wychodzi.
Jak Polak bierze hipotekę to jest metafizyka, jak spotkanie ze stwórcą. Wydarzenie które potrafi cementować całe rodziny na pokolenia. Tylko spróbuj źle skomentować tą sytuację to zleci się stado baranów i broni tych którzy nie dość że mają eldorado to jeszcze nie mają żadnej odpowiedzialności xD
#nieruchomosci #
Jak Polak bierze hipotekę to jest metafizyka, jak spotkanie ze stwórcą. Wydarzenie które potrafi cementować całe rodziny na pokolenia. Tylko spróbuj źle skomentować tą sytuację to zleci się stado baranów i broni tych którzy nie dość że mają eldorado to jeszcze nie mają żadnej odpowiedzialności xD
#nieruchomosci #

źródło: 7e398a785d1952e54365ba851960c38b
Pobierz
A zatem, uroczyście otwieram sezon 2025 i to zanim były jakieś wyścigi (to sukces organizacyjny!).
Tu pusty excel ze składami (podziękowania dla @AbaddonLincoln który wyręczył mnie z listą kolarzy spoza marketu): https://drive.google.com/file/d/1YTIqmS-nE13WnHHcaNPH4NT5Z0eLzX3c/edit?usp=sharing&ouid=113190092876341449346&rtpof=true&sd=true
Tu w formie online macie składy i kontrakty (w zakładce 2025): https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wrqSjt2re1osfsFWlcbymIjiUDjLb9_Jo_bWg5HZRSI/edit?pli=1&gid=1882253881#gid=1882253881
Po pierwsze: dzięki wszystkim za zainteresowanie grą i okres "off-season", podziękowania nie dla tych mocno grających, ale też tych co się wahali, a jednak skompletowali drużyny. Gramy w tym samym składzie (to też sukces organizacyjny!).
W styczniu czekają nas NIEOBOWIĄZKOWE 3 wybory: czas do podsumowania 3 lutego, będę się przypominał, ale nie osobowo, nie będę ciągnął za uszy każdego z osobna, chyba że mi się coś uwidzi (to też będzie sukces organizacyjny!):
1. Każdy może przedłużyć ze swojego aktualnego składu jednego kolarza, może to być 4 rok kontraktu, może to być kolarz podpisany ostatniego dnia grudnia, nieistotne. Jeden strzał - przedłużamy za tyle co podpisaliśmy wcześniej jeśli kolarz staniał, lub za tyle co jest warty aktualnie jeśli zdrożał.
2. Każdy może swoim dwóm kolarzom dać R (zastrzeżenie), które ułatwi negocjowanie z nim warunków nowej umowy kiedy ta aktualna mu wygaśnie (nie trzeba dawać +10%, nielimitowana liczba kontrofert) - taki wyraz lojalności kolarza to teamu.
3. Każdy może wytypować jeden priorytetowy wyścig w sezonie (bez Australii) - WT lub MŚ (liczone osobno - czasówka lub start wspólny), gdzie bonusy za podium liczą się do budżetu 2026 podwójnie.
Ofc, nie musicie wszystkich 3 "bonusów" aktywować na raz. Na spokojnie, do pierwszego lutowego podsumowania.
@pek0s
@roadjoker
@luczyk
@delpiero777
@JaNieGejJaPapiesz
@Pierre_Billotte
@przemekg31
@kotschrodingeradwarazyumiera
@Ejszyn
@xyz232
@AbaddonLincoln
@Scyzorro83
@puchacz22
@cult_of_luna
@Ostatni_Piwniczanin
@AlteredState
@Dzazder
R: ONLEY | GAUTHERAT
+1: GAUDU
Przedłużam Kussa za 470
Daję R-kę Johannessenowi i Asgreenowi
Na wyścig sezonu wybieram tradycyjnie Paryż-Roubaix
Przedłużam: Albert Withen Philipsen za 0
Rezerwacje: Matt Dinham + Max Poole
+1: Thibau Nys
R: Georg Zimmermann + Jordi Meeus
R: Eetvelt i Segaert
@kotschrodingeradwarazyumiera: Nordhagen za 165 (z 6)
Przedłużam: DE PRETTO za 396
R: GLOAG, HERREGODTS
Cel na sezon to etapy Giro - in Kooij and Kruijswijk we trust
@cult_of_luna bo ja już nie chcę, bo z------m zapominając zasady. Mogę nie chcieć?