Wpis z mikrobloga

#pieniadze #banki #bankowosc #bankomat #kiciochpyta #finanse

Ma ktoś jakiś pomysł, jak wypłacić bezstratnie cokolwiek z Revoluta? Przekroczyłem obrót 800 zł miesięcznie, gdyż obracam tam jednak ciut większymi sumami (bez przesady, że setki tysięcy, ale jednak) a bym potrzebował gotówki.

Przelew na konto w "normalnym" banku odpada z uwagi na zajęcie komornicze
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brakloginuf: ostatnio potrzebowałęm 400 zł (500 ale wypłacać chciałem w dwóch transzach, by nie rozmieniać), bo musiałem oddać dwóm znajomym za zastępstwo w robocie (jednej 400, drugiej 100) i jako, iż nie mam plastika chciałem blikiem wypłacić. Pokazało mi 8 plnów prowizji, jebnąłem to i wziąłem numer konta od jednej, rozliczyły się pomiędzy sobą
  • Odpowiedz
@LateMacchiato:

Przelew na konto w "normalnym" banku odpada z uwagi na zajęcie komornicze

Nie po to na Revolucie mam 30 klocków, a do tego wypłata za półtorej etatu w okolicach 7k, by wpakowywać się teraz w blokadę z uwagi tych 3225 wolnych od zajęcia, czy ile tam teraz jest. Niech sobie komornik odciągnie to 2750 (wiem, niewiele do spłaty, ale cebula) z wypłaty na koniec tygodnia, ale oszczędności z Revoluta
  • Odpowiedz
  • 0
@JuanPablitoSegundo_2137 ale czy na pewno potrzebujesz gotowki? Mozesz innym użytkownikom Revoluta przelewac za free i natchmiastowo. Dodatkowo za zakupy mozesz placic karta Revoluta. A jak jej nie masz, to dodaj sobie jej ekwiwalent w Google Pay i plac komorka - dane karty masz w apce.
  • Odpowiedz