Wpis z mikrobloga

@Wszystkooo_: Z reguły zauważyłem, że mężczyźni bardziej przeżywają takie rzeczy. Mój kolega po rozstaniu ze 3 lata płakał po byłej. Drugi kolega tak samo. A patrząc na ich ex to już po 2 miesiącach bawiły z innymi.
  • Odpowiedz
siedziałam w Pizza Hut

@Wszystkooo_: może zamówił ostrą pizzę i łzy zaczęły lecieć? xd

Z reguły zauważyłem, że mężczyźni bardziej przeżywają takie rzeczy.

@xGrahir: bo tylko faceci są romantykami, są uczeni tej (toksycznej) romantyczności i bajek disneya, dobrego zachowania, lojalności, a kobiety mają easy life- wszystko za darmo i byle tylko przeżyć kolejny dzień i cipę zapchać. Dodatkowo wysiłek i koszt jaki muszą ponieść aby zbudować relację i
  • Odpowiedz
@smallboobslover: No ja taki przykład zniszczenia związku miałem rok temu, co prawda nie byliśmy jeszcze formalnie razem ale spotykaliśmy się od 3 miesięcy i laska mnie skreśliła, bo nie spodobało jej się, że postawiłem na swoim.
  • Odpowiedz
@Wszystkooo_: niech cytat przemówi za mnie, bo zgadzam się z nim w pełni

"Nie ma żadnej miłości. Disney ci to wmówił, to jest po prostu wyrzut hormonów gdy poznajesz nowa atrakcyjna osobę. Natura wykształciła taki mechanizm aby doszło do rozmnożenia. Po paru miesiącach to ustaje bo organizm tez musi odpocząć"

poza tym, osobiście, jestem aromantyczny.
  • Odpowiedz
Z reguły zauważyłem, że mężczyźni bardziej przeżywają takie rzeczy. Mój kolega po rozstaniu ze 3 lata płakał po byłej. Drugi kolega tak samo. A patrząc na ich ex to już po 2 miesiącach bawiły z innymi.

@xGrahir: Jedne plemię najeżdżało drugie, wyżynało wszystkich mężczyzn i dzieci, a kobiety sobie brali na żony. Kobiety w drodze ewolucji są bardziej przystosowane do braku żałoby po chłopie, bo inaczej nie mogłyby normalnie funkcjonować.
  • Odpowiedz
@xGrahir Bo faceci faktycznie są prawdziwymi romantykami. Popatrz na dzieła kultury np. muzykę czy literaturę. With or without you, Yesterday, Mały książę, Cierpienia młodego Wertera. To tylko kilka przykładów, a jest tego multum ile faceci romantycznych tekstów napisało. A kobiety? Zmierzch, Grey i Crazy in love.
  • Odpowiedz
@Wszystkooo_: Uważam, że człowiek to nie jojo emocjonalne aby nawiązać z kimś więzi, zaufać, być podatnym na zranienie, a potem od nowa uczyć się zyć, od nowa kogoś obdarzyć uczuciem uwierzyć w coś/kogoś. Wydaje mi się, że można tak zrobić tylko kilka razy, ja po dwóch razach gdzie mocniej się zaangażowałem, uważam że mój limit się wyczerpał. Każde doświadczenie zmienia to kim jesteś, jak funkcjonujesz, coś się zyskuje coś traci,
  • Odpowiedz
@Wszystkooo_ bo masz złe założenia. Miłość się nie przytrafia tylko miłość się buduje wspólnie każdego dnia w trakcie i po zauroczeniu. Jesli myślisz że miłość się trafia to wiedz że ona jest jak kwiatek w doniczce o który trzeba dbać każdego dnia więc jak nie dbasz o tą miłość to robi się ona nieszczęśliwa albo się kończy. Kolejna kwestia jest to że nie wzyscy są gotowi na miłość i często mylą
  • Odpowiedz