Wpis z mikrobloga

Hej,

która appka jest bardziej przyjazna dla osoby, która nie ma bardzo dużego obycia z podróżami - #airbnb, czy #booking? Chodzi mi głównie o skuteczne wsparcie supportu w sytuacji, gdy z jakichś przyczyn będzie potencjalnie problem z właścicielem lokalu, najlepiej po polsku choć to nie jest warunek konieczny (w sensie, że nie zostanę zostawiony na pastwę losu w obcym kraju). Konto mam póki co tylko na Airbnb, ale nie mam żadnych opinii, więc brak przywilejów (mam nadzieję, że przez to, że świeże konto, to nie będa mi odrzucali rezerwacji).

Z Airbnb też raz korzystałem i było wszystko ok, ceniłem bardzo możliwość natychmiastowej rejestracji i samodzielnego meldunku (nie wiem jak to wygląda na booking). Myślałem też, że to tańsza platforma, choć sporo osób mi mówi, że na Booking lepszy standard w tej cenie. Generalnie mi to żadna różnica założyć jedno konto więcej jeśli rzeczywiście warto, ale wolę się upewnić.

Wyprawy tylko po naszym regionie praktycznie, więc chodzi mi o realia środkowo/wschodnioeuropejskie. Kryterium finansowe istotne (im taniej tym lepiej), jednoczenie nie oczekuję jakichś willi.

#podrozujzwykopem #turystyka #zwiedzanie #noclegi #nocleg #podroze #kiciochpyta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GoddamnElectric: w tej chwili to już chyba żaden support nie jest zbyt pomocny. Oba serwisy działają podobnie, więc ciężko powiedzieć, który jest lepszy. Wybieraj zawsze noclegi z dużą liczbą ocen i średnią >8 (booking)/4,2-4.3(airbnb), a szansa na jakiś problem będzie naprawdę niewielka.
  • Odpowiedz
ceniłem bardzo możliwość natychmiastowej rejestracji i samodzielnego meldunku

@GoddamnElectric: To nie zależy od strony, tylko od konkretnego miejsca, na ogół korzystam z bookingu, rezerwuję mieszkania na wyłączność i w większości przypadków czeka na mnie kluczyk w skrzynce. To samo z ceną. Ja zawsze przeglądam miejsca i tu, i tu, ale większy wybór jest na bookingu, no i wyszukiwarka lepsza, można zaznaczyć więcej opcji, a nie tylko termin i liczbę osób
  • Odpowiedz
W obu przypadkach obsługa jest podobna w razie jakiegoś odwołania lub innych problemów. W razie "W" najlepiej mieć już upatrzony kolejne miejsca, żeby móc od razu zaproponować cośkolwiek.
  • Odpowiedz