Wpis z mikrobloga

Pewna mądrość jaka mi przyszła z czasem to zauważenie, że mężczyźni wcale nie ulegają emocjom w mniejszym stopniu niż kobiety. Koncept kruchego męskiego ego nie jest tylko wymysłem feministek i widać to po tagu #przegryw. Mężczyzna może oczywiście cenić stoickie ideały jak to robi Andrew Tate, ale każdy kto choć trochę zna jego twórczość wie jak bardzo on odbiega swoim zachowaniem od tego co stoicy faktycznie głosili.

Cała fasada silnego mężczyzny może się łatwo załamać w chwili gdy ten zostanie przez kobietę odrzucony, albo co gorsza wyśmiany.

#przegryw #incel #logikaniebieskichpaskow #przemyslenia #andrewtate
Al-3_x - Pewna mądrość jaka mi przyszła z czasem to zauważenie, że mężczyźni wcale ni...

źródło: GgiuH8BX0AAnQ4v

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Polnischefuhrer: To oczywiste. W końcu mam autyzm. Jednak badania naukowe potwierdzają, że mężczyźni znoszą gorzej samotność niż kobiety. Refleksja nad tym jednak naszła mnie gdy przeczytałem niedawno artykuł o mężczyźnie który zamordował żonę i siebie bo ta chciała się z nim rozwieść. Jak się okazuje, nie jest to odosobniony przypadek. Większość szkolnych strzelców, terrorystów, seryjnych morderców i gwałcicieli to mężczyźni. Można to argumentować tym, że kobiety są słabsze i przez
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Z moich obserwacji wynika, że to wszystko zależy od charakteru, wychowania i inteligencji. Znam emocjonalne kobiety i emocjonalnych mężczyzn. Taka ogólna różnica polega na tym, że powszechnie mężczyźnie nie wypada kierować się emocjami i się z tym kryją, albo zwalają na testosteron.
  • Odpowiedz