Aktywne Wpisy

gaga-jaga +426

jarzynka +664
#finanse #polska 9 maja 2025 roku Sejm przyjął ustawę zakładającą podniesienie kwoty zasiłku pogrzebowego do 7 tys. zł (obecnie 4000).
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
Ale wiecie, przecież to nie telewizja to sączy, tylko to są "prywatne wypowiedzi" osób, które występują. To, że takie programy są reżyserowane to już nieważne.
Od lat 60 XX wieku na samej Antarktydzie stopiło się 9000 gigaton lodu z 24,3mln, czyli 0,037%. Nawet gdyby tempo zwiększyło się 100 krotnie (nierealne) w ciągu następnych 60 lat to lodu stopiłoby się 3,7%. Ile lodu jest na świecie można zobaczyć na grafice.
Natomiast o 1,5 stopnia to jeszcze nie wzrosło nawet od tego najzimniejszego okresu od którego sobie liczą wzrost temperatury, bo jest to bodaj obecnie 1,15.
Ja nie dziwię się, że ludzie są tak ogłupieni, skoro ja przypadkowo łapiąc coś z tv trafiam na gadkę o klimacie i od razu dwa takie hardcorowe kłamstwa. To co się musi dziać w tym telewizorze na co dzień. A z takimi wypranymi mózgami "męczę się" potem m.in. tu na wykopie.
#klimat #telewizja #propaganda
źródło: earth__ice_spheres_pl
PobierzZnamienne, że żonglujesz masą lodu, procentami, średnicami śnieżek (xD) - wszystkim, tylko nie faktycznym tempem wzrostu poziomu
Którego nie ma - o tym w linku. Weźmy wpierw to co sam
Wypadałoby po przeprowadzeniu takich obliczeń porównać je z obserwacjami i zastanowić się, skąd się bierze taka duża różnica (patrz wykres).
To zależy od dwóch
źródło: 1632784236784
PobierzNo dawaj :D. Pośmiejemy się.
Pokaż mi również gdzie poziom podniósł się o wskazane 200mm i 100 mm. Hit. Zmiany poziomu morza są tak niewielkie, że nie są nigdzie wstanie pokazać tego i mówią wprost, że nie są wstanie - w linku wyżej o tym było. Ale tutaj wzrósł
Ja tam się już pośmiałem z Twoich wyliczeń nałożonych na obserwacje satelitarne (wykres
źródło: 5437534789578934
PobierzNo i co? Nadal nie?
Palcem
Chyba zabolał dysonans, bo własny obraz świata zderzył się z rzeczywistością. Nie zastanawia Cię, czemu Twoje własne wyliczenia rozminęły się z