Wpis z mikrobloga

#sztucznainteligencja #ai #stablediffusion #midjourney #grafika pisałem wysryw w komenatrzu pod wpisem jakiegoś wykopka o generowani gołych bab w ai dlaczego ai to g---o i nie dość że mnie zablokował to jeszcze skasował wpis, straciłem 5 minut zycia na napisanie tego, a zostałem uznany za niewdziecznika który nie docenia takich wpisow z "ciekawostkami technologicznymi" jak również i postraszony że ai zabierze mi prace
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@fuurin: do nich nie dociera że jak po p--------u wszystkiego co łatwo dostępne w duzych ilosciach w necie i podsypaniu miliardami dolarów wszystko co mamy to jakies generatory obrazków czy filmików do robienia memów i chaty i trzeba pisać całe poradniki jak tego używać to może jednak ta technolgia jest troche scamem i jednak nikogo nie zastąpi. Jedyne co zrewolucjonizowali to generowanie fejków i propagandy w internecie
  • Odpowiedz
@kromeczek: Dopóki prawo nie będzie bronić twórców i artystów przed kradzieżą ich twórczości to się nic nie zmieni, a prawo pod tym względem się za dużo nie zmieni. Od zawsze artyści byli okradani na wszelkie możliwe sposoby, a to ludzie bez zgody wrzucają ciągle czyjeś prace na pinteresta i inne social media, a to jakiś pan chińczyk ukradnie czyjąś grafikę i będą ją sprzedawać na aliexpress, a teraz, w co
  • Odpowiedz
@kromeczek: Ja też próbuję chociaż nakreślić idioto-optymistom, że jednak całe to ej aj nie jest za dobre a niesie masę zagrożeń. Ale to jak grochem o ścianę.

I nie chodzi tu o kradzież własności intelektualnej a ogólnie o zagrożenie egzystencjalne człowieka.
  • Odpowiedz