Aktywne Wpisy

Essapierds2007 +42
Boomerzy powinni być zwalniani z #pracbaza z kilku powodów.
1. Dla nich istnieje tylko praca z biura.
2. Namawiają na integracje i chlanie alko co tydzień. Jakby nie mieli znajomych a ich każdy dzień kręcił się dookoła alko.
3. Zbereźne żarty i podryw dziewczyn na porządku dziennym. Praca to jedyna szansa na kontakt z kobietą powyżej 6/10.
4. Wolno pracują, robią milion niepotrzebnych spotkań.
1. Dla nich istnieje tylko praca z biura.
2. Namawiają na integracje i chlanie alko co tydzień. Jakby nie mieli znajomych a ich każdy dzień kręcił się dookoła alko.
3. Zbereźne żarty i podryw dziewczyn na porządku dziennym. Praca to jedyna szansa na kontakt z kobietą powyżej 6/10.
4. Wolno pracują, robią milion niepotrzebnych spotkań.

Al-3_x +7
Mam ochotę sobie wrócić do czytania książek fantastycznych po latach. Najpopularniejsze serie jak Władcy pierścieni, Narnia, Harry Potter już znam. Gra o tron jeśli można ją zaliczyć do fantasy tez już była czytana. Brandona Sandersona też czytałem choć nie wszystko. Rodzimego Wiedźmina także znam. Ktoś mógłby mi więc polecić jakąś nową, ciekawą serie fantasy to przeczytania?
#ksiazki #fantastyka #pytanie
#ksiazki #fantastyka #pytanie

źródło: rivendell-by-mahdi-khomsaz
Pobierz
Siema, czytam na różnych tagach (ale również na innych serwisach anglojęzycznych), że sytuacja programisty jest coraz gorsza, jest dużo zwolnień i ciężej o prace, nawet dla doswiadczonego programisty. Z drugiej strony czytam wpisy jak np. wpisy @JamesJoyce o "data" (mam na myśli specjalistów od AI, ML, MLOps, DE itd.) i odnoszę inne wrażenie.
Jak to finalnie jest- czy specjalizacje w.w. można podpiąć pod programiste, czy jest to raczej inna dziedzina, do której ciężej się dostać (bo w większości przypadków wymagane jest ukończenie studiów) i raczej nie muszą się aż tak martwić co typowi programisci?
#pracait #programista15k #programista25k #praca #it #programowanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Tyle wspólnego ma co programista z DBA - programista też pracuje z bazami, ale to całkowicie inny zakres wiedzy i
@mirko_anonim: bo to róźne branże z różnymi projektami. Pozdrawiam z działki data
O, a czym się konkretniej zajmowałeś jak możesz powiedzieć? NLP/ CV?
Masz tytuł doktora? Sporo to ułatwia w znalezieniu pracy?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi