Wpis z mikrobloga

Cześć Wykopakowicze!

Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Nie inaczej jest z siódmą edycją wykoPAKI. Dziękujemy wszystkim za zaangażowanie, kreatywność i serce włożone w tworzenie prezentów. Wasze paczki dotarły do najdalszych zakątków kraju, dając radość ponad 350 Mirkom i Mirabelkom.

W tym roku w zabawie udział wzięło 365 osób. Niestety, nie obyło się bez kilku potknięć. Na Ścianie Wstydu pojawiło się 9 osób, które nie przygotowały paczek, spełniających wymagania zabawy, w tym jedna, która choć sama otrzymała paczkę, nie nadała swojej. Choć oficjalnie zabawa dobiegła końca, wciąż w przygotowaniu jest ostatnia paczka, która dzięki zaangażowaniu wolontariusza, niebawem uszczęśliwi ostatniego już uczestnika. W związku z tym mamy nadzieję, że Ściana Chwały niebawem powiększy się o nowego uczestnika.

Na pewno zastanawiacie się, jaki był w tym roku najpopularniejszy rozmiar skarpet, wśród uczestników. Okazuje się, że był to rozmiar 43. Chcecie innych ciekawostek? Proszę bardzo!
- 21 uczestników brało udział we wszystkich edycjach zabawy, z czego 2 osoby przeszły wszystkie weryfikacje w każdej edycji za pierwszym razem
- 43 osoby zadeklarowały chęć zostania wolontariuszami, jednak 3 z nich nie przygotowały paczki nawet dla swojej pary
- najaktywniejsza para wymieniła między sobą 230 anonimowych wiadomości
- rekord prób weryfikacji paczki wynosi 4 i należy do uczestnika, który finalnie znalazł się na Ścianie Wstydu
- najodleglejsze Paczkomaty w każdym kierunku, do których trafiły Wasze paczki znalazły się w Wejherowie, Terespolu, Kościelisku i Szczecinie
- żadna paczka w tym roku nie została przekazana osobiście
- najpopularniejszym Paczkomatem tej edycji był wrocławski automat WRO195M

Tradycyjnie już, przygotowaliśmy infografikę ze statystykami tej edycji, którą w pełnym rozmiarze znajdziecie tutaj.

Dziękujemy Wam za kolejne wspólnie spędzone Święta.
Do zobaczenia w listopadzie w kolejnej edycji wykoPAKI!

#wykopaka
wykoPAKA - Cześć Wykopakowicze!

Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Nie inaczej jes...

źródło: 693b2aa5d4854f85

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja się wypisałem z zabawny, zobowiązań dotrzymałem osoba z mojej pary paczkę otrzymała na czas. A to że jestem ja ścianie to dla mnie lepiej nie będzie mnie kusiło by brać udział w kolejnych edycjach bo co roku miałem tylko przypały

@zzbkk: o! To jakim cudem trafiłeś na czarną listę?
  • Odpowiedz
  • 1
@eskejp_ normalnie, takie zasady. Pkt 4 jest o mnie zapewne
Ale nie tłumacząc się paczkę wysłałem odbiorca potwierdził, pokazał był zadowolony
  • Odpowiedz
@Sandrinia:

obyło się bez większych dram w tej edycji.

Była przecież drama z tym dziadem co nie spełnił wymogu minimalnej ceny i się wykłócał, że on to za wszystko przepłacił, a poza tym to spożywka też powinna być liczona bo zasady to są dla frajerów, a nie dla niego xD
  • Odpowiedz
- 21 uczestników brało udział we wszystkich edycjach zabawy, z czego 2 osoby przeszły wszystkie weryfikacje w każdej edycji za pierwszym razem

@wykoPAKA: czegoście nie napisali od razu, KTO, tylko teraz człowiek żyje w niepewności ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Brawo @Paputka (ʘʘ)
  • Odpowiedz
obyło się bez większych dram w tej edycji

@Sandrinia: @wykoPAKA ja widziałem dramę ()
Bo jeden mirek nie zdążył wysłać paczki na czas i go dali na czarną liste...
a w praktyce wysłał paczkę i doszła do innego mirka, nawet zrobił #pokazpake
i mimo, że się wywiązał z umowy, to i tak go nie chcieli zdjąc, bo zasady to zasady (
  • Odpowiedz
@Predkoscradialna: to nie ma nic wspólnego ze świętami i ich magią. masz zadowolić organizatorów, wydać dużo $$$ i wypełnić ich regulamin.
Finalnie, dobre mirki są mieszane z błotem. Regulamin i FAQ nadal nie są ze sobą zgodne mimo, że im to zgłaszałem.
9 osób z czego większość to Plus i Gold na ścianie wstydu mimo ostrej selekcji na etapie zgłaszania odbieram jako porażkę organizatorów. Wykopaka wymaga zmian w podejściu -
  • Odpowiedz
Bo jeden mirek nie zdążył wysłać paczki na czas i go dali na czarną liste...

@Predkoscradialna: nie jest to prawda. Z uczestnikami, którzy przygotowali paczki, a którzy nie nadali ich w terminie kontaktowaliśmy się i dopytywaliśmy co się stało. Żadna z tych osób nie trafiła na Ścianę Wstydu. W przypadku nieprzygotowania paczek w terminie, też był dodatkowy czas zanim dobraliśmy nowe pary, z czego niektórzy skorzystali. Jeśli ktoś nie przeszedł
  • Odpowiedz
@chybaDapi: W przypadku nieprzygotowania paczek w terminie nie było żadnego dodatkowego czasu, o którym przygotowujący wiedzieli, ten czas istnieje tylko po w waszych głowach, po waszej stronie. Niezbędnym elementem skorzystania z możliwości jest wiedza o jej istnieniu, a takowej nie przekazaliście uczestnikom. Gdybym wiedział, że mogę po terminie jeszcze ratować sytuację, to bym z niej skorzystał.
  • Odpowiedz
@chybaDapi: Paczka została przygotowana w terminie, nie kłam. Od samego początku kłamiesz w mojej sprawie i domagam się po raz klejny właściwego opisu. Dla tych kilku osób nie jesteście w stanie indywidualnie podejść do opisu ich "przewinienia"? Możesz mi wrzucić "przygotowana paczka nie przeszła weryfikacji", proszę bardzo. Jeśli nie widzisz różnicy w kompletnym nieprzygotowaniu paczki i nie wysłaniu jej do weryfikacji, a moim przypadkiem, to co z ciebie za organizator.
  • Odpowiedz