Wpis z mikrobloga

Pierwsze przemyślenia #adhd po 2 dniach z Elvanse 30mg:
Nie czuję żebym wziął jakiś lek, nie ma żadnego "p-----------a", nie ma żadnych efektów ubocznych (oprócz zimnych dłoni i stóp, ale ja mam w pokoju może 15 stopni). Przy medikinecie miałem lekki jadłowstręt, zwiększona potliwość, czasami lekkie roztrzęsienie i zwiększenie objawów OCD, czasami blokadę emocjonalną.
Przy Elvanse jednak lepiej mi się uczy/pracuje, O WIELE mniejsza podatność na rozpraszacze (typu zostaw to co powinieneś i zobacz co tam na jakiejś stronie/odpal jakąś grę), trwa dłużej (bo 12-14h). Co prawda dopiero zacząłem brać, więc zobaczymy jak będzie później, ale ta mniejsza podatność na rozpraszacze jest zauważalnie niższa, bo na medikinecie mogłem spędzić kilka godzin na "sprawdzę tylko XYZ w 3 minuty" xD
Inny problem jest taki, że pudełeczko wielkości 2 kasztanów kosztuje 300zł, budżet i tak mam mocno nadwyrężony (jeszcze poszło 300zł na leki/kosmetyki do twarzy xD (chociaż to starczy na kilka miesięcy akurat)), i nie wiem czy będę miał na najbliższe kilka miesięcy zanim znajdę robotę (IT) ;_;

#adhd #elvanse #medikinet #psychiatria #psychologia
Kamero - Pierwsze przemyślenia #adhd po 2 dniach z Elvanse 30mg:
Nie czuję żebym wzią...

źródło: image

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kamero: Czyli Elvanse mniej hamuje głód? Medi mi kompletnie tego nie zwalczał, szkoda, że cena tego taka zaporowa z opowiesci redditowców z czasem działa to po 5h i trzeba brać dwie mniejsze dawki w naszych cenach to tragedia
  • Odpowiedz
  • 4
@Maperitos: W moim przypadku mniej, ogólnie to chyba nie. Zaczyna działać po 1/2h, maksymalne stężenie we krwii jest osiągalne po 3/4h, nie wiem po co dwie dawki, to się metabolizuje w organizmie przez dłuższy czas, czas działania 12-14h

@imperial-green: Na ten moment tylko wysoka cena, może trochę źle napisałem "Nie czuję żebym wziął jakiś lek, nie ma żadnego "p-----------a"", to jest akurat pozytyw, bo nie czuć żadnego
  • Odpowiedz
@Kamero: Podobno ludzie biorący to dłuższy czas często po paru godzinach doświadczają dużego spadku, jest to niby porównywalne jak przestanie Medi IR działać
  • Odpowiedz
@Kamero: a w jakiej aptece udało Ci się kupić Elvanse? Byłem przed chwilą w Gemini i dostałem informację, że tylko import docelowy. Zastanawiam się czy coś jest nie tak z moją receptą czy ta apteka nie ma jeszcze Elvanse w regularnej sprzedaży.
  • Odpowiedz
  • 1
@user12345: W mojej lokalnej. Chodzisz do aptekach i pytasz czy mogą zamówić. Jednego dnia nie dadzą rady bo nie będzie w zakontraktowanych hurtowniach, innego dadzą
  • Odpowiedz