Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +266
Geodezja - największa pomyłka w moim 30-letnim życiu.
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie

źródło: 0E7868E4-4920-412E-A5C8-57E3C2F152F3
Pobierz
ilem +233

źródło: GpI81jGXQAEdgst
Pobierz
Czy da się poprawić działanie swojego mózgu żeby był bardziej wyostrzony, lepiej przyswajać informacje?
Tyle się mówi, że wiek 30-40 lat to peak dla mężczyzny ale mam wrażenie że wszystkie moje zdolności kognitywne poszły na dno i mój mózg to sito. Nawet się nie dziwie, bo od momentu skończenia szkoły (czyli dawno) już raczej nie musiałem nic zapamiętywać, czytać czy uczyć się. Co gorsze moje dni przypominają raczej bezsensowne scrollowanie wykopu i innych social mediów + często sięgam po a-----l żeby zaszumiało w głowie i na odmulenie. Nawet moje skupienie trwa kilka sekund więc nie potrafię już czytać książki. Takie coś trwa latami więc na pewno nie jest dobre dla głowy, pytanie jak to naprawić?
- chcę poprawić zdolność zapamiętywania
- chcę szybciej przyswajać informacje
- chcę mieć zdolność łatwego łączenia wątków (zamiast czytać coś 5 razy zanim zrozumiem i się połapie)
#nauka #rozwojosobisty #mozg #zdrowie #medycyna #socialmedia #dopamina #depresja #psychologia #przegryw #autyzm #adhd #prokrastynacja #praca taguje też (bo może macie jakiś lifehack na naukę) #it #programowanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: zacznij od tego, żeby przestać chlać, po miesiącu zauważysz różnicę
- zacząć się uczyć gry na instrumencie
- czytać więcej książek
- przestać pić a-----l
- gry logiczne i dedukcyjne
wez pod uwage jak dziala twoj mozg gdy jestes niewyspany, chory, po pijaku, masz goraczke itd.
ode mnie:
- witamina D, omega i czosnek
- nie pal marychy i nie pij, to są główne otępiacze
- czarna niesłodzona kawa TAK, energole NIE
- nieprzerywany SEN o
W tym momencie nie używasz go i zanika
@mirko_anonim: a--------a / adderall