Wpis z mikrobloga

Nie ogarniam dlaczego tak jest, że ludzie mając normalną prace w korpo za 5-6k potrafią tak pajacować gdy chodzi o pare złotych.

@pogodny_mis65: zachowanie kuzyna karygodne, ale chciałem zwrócić uwagę, że to zdanie brzmi troszkę ironicznie. Jakby nie było, dla paru złotych łamiecie zasady planu familijnego (strzelam), bo pewnie wcale razem nie mieszkacie.
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: ja p------e, że Wam się chce bawić w jakieś zbieranie kasy i rozkminy kto zapłacił kto nie, denerwować się z tego powodu, pisać na mirko, jak ten Spotify tylko dla siebie kosztuje tyle co kebab za miesiąc
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: nie no, ja nie chcę się odnosić do zarobków. Po prostu jakby na to nie spojrzeć. Kombinujecie (bo mieszkanie razem to główny warunek tego planu) dla paru złotych oszczędności mimo tego, że pewnie stać was na normalne opłacanie planu (zarabiacie okej, na co również zwracasz uwagę u kuzyna). Co jest trochę ironiczne, bo pytasz, czemu ludzie pajacują dla kilku złotych jeżeli dobrze zarabiają. I nie zrozum mnie źle, nie
  • Odpowiedz
@nieustawne_lustro Rocznie oszczedza sie ok. 200 zl czyli to jest 3 miesiace placenia rachunku za internet. Każdy ma własne sumienie, ale nie uważam żeby to było coś strasznego. Takie zachowanie jak kuzyna to dla mnie pajacerka, ale czy pajacerką jest dzielenie planu na 6 i oszczedzanie 1200 zł rocznie w skali 6 osob? No raczej bym tak tego nie nazwał
  • Odpowiedz
  • 89
Weź go wyjeb bez mówienia i tyle. Na pierwszej lepszej grupie fb znajdziesz chętnego ma miejsce do rodzinki. I taki pro tip: zbieraj z góry za cały rok. Mam od chyba 5 lat grupę randomow i na początku brałem po 6 miesięcy, a po roku zacząłem brać za cały rok z góry. I jak ktoś mi nie zapłaci, to wyjazd od razu.
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65 wyloguj wszystkich i zmień hasło, tamtym napisz na privie nowe. Jak będzie kuzyn pisał że nie działa to napisz że u ciebie gra wszystko i wydaje ci się że wszystko jest pod kontrolą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65 robi z ciebie frajera a ty się godzisz. Nie ważne czy to 36zl czy 36tysiecy, biznes is biznes, ale jak masz miękka dupe to jeszcze go przeproś że mu nie wierzysz zamiast coś z tym zrobić ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65 Zaraz jakiś oskarek czy inny bambinista napisze ci jeeeezzz to tyło 36zl a ty się psujesz itd itp etc.

Z taki typami trzeba krótko. Tego właśnie Polakom brakuje, czyli walczenia o swoje. Naród poddanych i niewolników wychowany w katolickiej mentalności.

Lecisz z tekstem że nawet nie sprawdziłeś i od razu odpisujesz że nie więc elo.
Zmien hasło i napisz mu ze kłamstwo za takie grosze to to kpina albo debilizm, frajerstwo
  • Odpowiedz