Aktywne Wpisy

MistrzKowalski +589
Przejeżdżała śmieciarka ale nie zabrali, żądali poświadczenia że nie jestem zabytkiem chronionym prawem 😁😁🤣🤣
źródło: 1000002015
Pobierz
Common_Rail_1337 +243
#wykop #jedzenie #takaprawda
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
źródło: 688486432_1549845620480232_6566094192302546079_n
Pobierz

#gielda
10k to tak na początek, a i tak limit roczny teraz to jakieś 26k.
po co 2 etfy na caly swiat?
inwestomat mowi ze iusq
Zależy u jakiego brokera. Na ike w xtb opłaty za przewalutowanie są większe niż u konkurencji, dlatego ja na twoim miejscu poszukałbym spółek z gpw
jeśli robię zakupy za małe kwoty to chyba nie ma tragedii. Ogólnie cały czas się uczę, bo to moje pierwsze dni z takimi inwestycjami, więc nawet jeśli parę złotych stracę to wszystko w imię nauki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Vestor: a jak Ci akcje wypier*oli zanim wyciągniesz po 60ce na 2000%? Będzie drugie 0.5% przy konwersji z powrotem ;)
mBank jest najtańszy do zagranicznego IKE jak coś.
iusq wcześniej miało wcześniej TER 0,60, przez co było mniej opłacalne od vwce, teraz ma ter w wysokosci 0,20. Natomiast vwce trzyma 0,22 cały czas, różnia jest taka, że vwce ma jakiś 1000 firm więcej w swoim koszyku
https://portfoliometrics.net/etf-comparison/IUSQ-VWCE
różnice są na tyle nieznaczne, że jeśli nie wrzucasz tam milionów to ja bym po prostu dokładał do tego, którego więcej już nakupowałeś
@MaximusDecimus iusq mialem najwięcej także ten etf zostaje
jeszcze jakimś się zainteresować czy ładować kasę tylko w tego? ogólnie dochodzę do wniosku, że na xtb będę ładował kasę bardziej w etf zagraniczny i polskie akcje.
@MaximusDecimus miałem nasdaq 100 w akcji ułamkowej, ale zraziłem się tym, że jedna akcja to ponad 5k i sprzedałem.