Wpis z mikrobloga

#pilkanozna #lechpoznan #kibole #ekstraklasa
czesc mam pytanie, chcialbym pierwszy raz wybrac sie na mecz lecha, ale widze, ze sa sektory gosci i mlyn, tj. kociol. juz kiedys kibicowalem jednej druzynie i tez bylem na podobnym sektorze, ale wkrecili mnie tam byli kumple z tego samego klubu z sekcji boksu, ale wrocil mi sentyment, aczkolwiek, po przeprowadzce do rodzinnej mieejscowosci, najblizej mi do Lecha, zreszta od dziecinstwa bylem za tym klubem. ma ktos jakies doswiadczenia z tym sektorem? wiem, ze to nie sektor rodzinny, o to mi chodzi, ale jak to wyglada, kiedy przychodzi tam ktos pierwszy raz itd. sama pilka nozna interesuje mnie polowicznie, kazdy kto mysli logicznie, skuma chyba o co mi chodzi. da sie tam pogadac z kims i wgl?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@SzybkiBLN: co masz na mysli pikol? pierwszy raz sie w tym srodowisku z takim stwierdzeniem spotkalem, chyba ze ultrasi i hoolsi lecha maja swoj slang
  • Odpowiedz
@j0shva: Na spokojnie, kup sobie bilet na jedną z trybun wzdłuż boiska, najlepiej w miarę nisko i będziesz zadowolony. Jeśli nie przyjdziesz ubrany w barwy rywala, to wszystko będzie w porządku.
W ramach adaptacji, zapraszam na browara do lasku
  • Odpowiedz
  • 0
@odysjestem: chetnie bym przyszedl, moze kogos poznam na mlynie( ͡° ͜ʖ ͡°) mam takie pytanie jedno - na stronie lecha i aplikacji moge kupic tylko karnet, najblizszy mecz to 31.01 z widzewem. bilet na sam mecz bedzie dostepny jakis czas przed 31.01 czy jak? nie chce od razu karnetu kupowac, wczesniej kupowalem bilety stacjonarnie zawsze, ale lech i widzew a kks kalisz to jednak roznica w
  • Odpowiedz
  • 0
@odysjestem: dzieki za info bardzo, bo tez widzialem slowo mlyn. slyszalem tez ze mozna siadac tam gdzie chcesz, ale na stonie jak patrzalem, to sa rozne sektory kotla do wyboru. czyli wybierasz sektor kotla i siadasz (tzn stoisz haha) gdzie chcesz, tak?ja jak jezdzilem na mecze, to znalem kazdego z keksy i kazdy siadal gdzie chcial, ale miejsc nam nie wyznaczali, aby sektory, ja tam jade sam jako swiezak lecha
  • Odpowiedz
@j0shva: Bilet na kocioł jest biletem na sektor - gdzie staniesz, tam jesteś. Jak chcesz usiąść, to znaczy, że jesteś w złym miejscu, tam się nie siada, tylko się śpiewa i głośno wyraża opinię o przeciwniku, jego kibicach i sędziemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@odysjestem: to wiem, bardziej mi chodzilo o wbijanie na poczatek kociolu, na wiekszych meczach widzialem zawsze tam ludzi ktorzy na swiezakow nie wygladali, ja w keksie zawsze bylem posrodku z 5-10 m od "barierek", a przy nich byli najwazniejsi ze srodowiska. o to mi chodzi - na poczatek kotla lepiej nie w--------c sie, co:?
  • Odpowiedz
kociolu

@j0shva: kotła*

Gdzie staniesz to bez znaczenia, o ile nie jest to mecz z Legią, to z reguły jest dość luźno. Grunt, żebyś wpasował się gdzieś po środku, z innymi. Nie ma jako takiego początku, boku, czy końca, stań gdzie wolne i będzie ok
  • Odpowiedz
@j0shva: spędziłem parę lat w Kotle, ostatni raz byłem w 2018. Pamiętam, czasy z prowadzącym doping legendarnym Klimą, gdzie nie było mowy o popelinie - każdy leciał głośno, na dole pełno penerów, którzy motywowali resztę do śpiewania, a w pewnym okresie dziewczyny mogły stać tylko na piętrze (dla mnie Arabia i nie do końca popierałem, ale tam nie było mowy o demokracji). Jakoś 2 lata temu pojechałem na wyjazd i
  • Odpowiedz