Wpis z mikrobloga

@niewolniktv: żaden z powyższych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ale największe szanse chyba jednak redpill.
blue i black pillowcy nawet nie spróbują, redpillowiec będzie próbował i dlatego ma wielokrotnie większe szanse na powodzenie
  • Odpowiedz
  • 1
@TiREX: to nie wiem jaką inną grupę masz na myśli, o jakim kolorze filozofii podejścia do kwestii kobiet? Chad może być blue/red/black, tak samo normik, oskarek czy przegryw.
  • Odpowiedz
@niewolniktv: ta, już widzę jak chad, który może sobie pozwolić każdą kobietę, która chce go do związku się zastanawia co to są te wszystkie pille...

pillami zaczynają się interesować ludzie, którzy z jakiegoś powodu:
- nie dopasowali się do społeczeństwa - nie są w stanie poderwać żadnej dziewczyny lub
- nie wiedzą jak mają postępować z kobietami - myślą, że robią dla kobiet wszystko tak jak powinni, a one i
  • Odpowiedz
  • 1
Ja rozumiem pille jako pryzmat postrzegania rzeczywistości. Oczywiście każdy ma indywidualną perspektywę, ale da się zauważyć wzorce, pewne schematy. I teraz - redpillowcami możemy nazwać grupę osób, według których światem relacji damsko męskich rządzi pieniądz i władza. Blackpillowce będą uznawać nadrzędność estetyki wyglądu, a bluepillowce -charakteru, osobowości i różnych zalet życia codziennego. Ty i twoi znajomi, do jakich grup należycie?
  • Odpowiedz
I teraz - redpillowcami możemy nazwać grupę osób, według których światem relacji damsko męskich rządzi pieniądz i władza

@niewolniktv: nie odniosę się do innych pilli, bo za bardzo nie znam ich, ale redpill z tego co zdołałem poznać to wcale o tym nie mówi...

Redpill to przede wszystkim zebrane zasady psychologii ewolucyjnej, które masz dostępne w jednym miejscu, wyciąga wnioski, daje życiowe przykłady (przede wszystkim przykłady związkowe, bo w innych sferach życia
  • Odpowiedz
  • 0
@TiREX:

nie odniosę się do innych pilli, bo za bardzo nie znam ich, ale redpill z tego co zdołałem poznać to wcale o tym nie mówi...

Tzw. kryptoredpilak, rozumiem. To powszechnie spotykana sytuacja, gdy ktoś zaczyna gadkę "nie jestem redpillowcem ale..." i potem tłumaczy i wychwala redpill. Noś się z dumą kolego, redpilla nie trzeba się wstydzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tzw. kryptoredpilak, rozumiem. To powszechnie spotykana sytuacja, gdy ktoś zaczyna gadkę "nie jestem redpillowcem ale..." i potem tłumaczy i wychwala redpill. Noś się z dumą kolego, redpilla nie trzeba się wstydzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@niewolniktv: nie wstydzę się, po prostu nie uważam tego jako religię i prawdę objawioną X D
  • Odpowiedz
@niewolniktv: redpill to bardzo często słuchaj stary albo cherry picking bez żadnego testowania teorii albo sprawdzenia w nauce oraz niedostrzeganie, że wiele mechanizmów dotyczy również mężczyzn, jak i kobiet. No i zapomniałem, że to zawsze i to zawsze jest wina kobit oraz oczekiwanie, że one będą altruistkami, a nie tak jak każdy człowiek egoistą ( ͡ ͜ʖ ͡)
Normalnie znamiona religii
  • Odpowiedz
@TiREX: W testowanie hipotez badawczych w praktyce. Sprawdzasz, a nie zwierzasz na słowo jeśli jest to w zasięgu twoich możliwości.
Ponadto religia ma za zadanie zmniejszenie lęku przed niepewnością przed nieuchronnością oraz nieprzewidywalnością życia - to jest nasza ludzka technika tuż obok prawa i zasad społecznych oraz nauki. Jeśli nie wiesz co będzie za parę chwil lub co może się zdarzyć to człowieka to paraliżuje - dokładnie to strach.
  • Odpowiedz
@typowyWykopekMizogin: bluepillowców jest po prostu najwięcej, trzeba to tłumaczyć bo redpilakom się zdają że mają jakieś wyniki, a wyniki mają chady, którzy swoim życiem zaprzeczają redpillowi z całą mocą

@niewolniktv: jak chady zaprzeczają redpillowi?
  • Odpowiedz
@niewolniktv: z tego co piszesz to brzmi jakbyś chciał udowodnić jakąś dziwną tezę i próbuję dojść co sobie wymyśliłeś, bo argumenty zawsze uda się dobrać
  • Odpowiedz