Wpis z mikrobloga

Od nowego roku zacząłem chodzić do kościoła po długiej bardzo przerwie. Po ostatnim poście przełamałem się, bo bardzo chciałem, ale były blokady i nie było źle wcale aż tak. Dzisiaj byłem na mszy i także idę jutro, bo święto. Też spacer z kościoła sprawia, że robię kroki, bo jestem na redukcji, a także się dotleniam. Też jest ładnie teraz biało. A jak dobrze wiecie lubię siedzieć w domu mega. Też nie wychodzę ze znajomymi, bo ich nie mam. Zawsze też to jakieś wyjście do ludzi do kościoła. Kiedyś chodziliśmy z rodzicami co niedzielę i z dziadkami. Dziadków już nie ma, a tata ma kryzys wiary, to z mamą obecnie chodzimy rodzinnie. Z dniem dzisiejszym trochę się zmieniło w kościele od ostatniego razu jak byłem. Czy to budynkowo czy to na mszy lub nowi ludzie, czy księża. Chodzenie do kościoła nie było tylko u mnie źródłem praktyki religijnej, lecz postanowieniem noworocznym. Dzisiaj nawet po kościele, eucharystii i modlitwie lepiej się czuję

#kosciol #wiara #chrzescijanstwo #samorozwoj #msza #swieta #spacer #zdrowie #aktywnoscfizyczna #dom #przegryw #przemyslenia #znajomi #rodzina #rodzice #wychodzimyzprzegrywu #zycie #chwalesie #nowyrok #postanowienianoworoczne #religia #rozowepaski #niebieskiepaski #samotnosc
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

lecz postanowieniem noworocznym. Dzisiaj nawet po kościele i modlitwie lepiej się czuję

@tomwick55: są lepsze postanowienia, nie lepiej pójść na spacer z audiobookiem Biblii? :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Adom007 Myślę, że po mszy można coś takiego zrobić lub w wolnej chwili czy czytać normalnie Biblię. Jeśli są jakieś na Spotify chociażby to jestem za, aby czasem. Nie tylko sama muzyka. Z chodzeniem do kościoła uważam, że trzeba w celu bycia wierzącym praktykującym. Nic mszy nie zastąpi, sakramentu Eucharystii i spowiedzi. Dodatkowo, ktoś kiedyś wstawiał cytaty bodajże z Biblii, że zbawienie osiągamy dzięki chodzeniu do domu Bożego i spotkaniem się
  • Odpowiedz
Nic mszy nie zastąpi, sakramentu Eucharystii i spowiedzi. Dodatkowo, ktoś kiedyś wstawiał cytaty bodajże z Biblii, że zbawienie osiągamy dzięki chodzeniu do domu Bożego i spotkaniem się z Bogiem przez sakramenty i przez posłannictwo kapłanów w Kościele

@tomwick55:
jesteś za bardzo "przesiąknięty" katolicyzmem
  • Odpowiedz