Od nowego roku zacząłem chodzić do kościoła po długiej bardzo przerwie. Po ostatnim poście przełamałem się, bo bardzo chciałem, ale były blokady i nie było źle wcale aż tak. Dzisiaj byłem na mszy i także idę jutro, bo święto. Też spacer z kościoła sprawia, że robię kroki, bo jestem na redukcji, a także się dotleniam. Też jest ładnie teraz biało. A jak dobrze wiecie lubię siedzieć w domu mega. Też nie wychodzę ze znajomymi, bo ich nie mam. Zawsze też to jakieś wyjście do ludzi do kościoła. Kiedyś chodziliśmy z rodzicami co niedzielę i z dziadkami. Dziadków już nie ma, a tata ma kryzys wiary, to z mamą obecnie chodzimy rodzinnie. Z dniem dzisiejszym trochę się zmieniło w kościele od ostatniego razu jak byłem. Czy to budynkowo czy to na mszy lub nowi ludzie, czy księża. Chodzenie do kościoła nie było tylko u mnie źródłem praktyki religijnej, lecz postanowieniem noworocznym. Dzisiaj nawet po kościele, eucharystii i modlitwie lepiej się czuję
@Adom007 Myślę, że po mszy można coś takiego zrobić lub w wolnej chwili czy czytać normalnie Biblię. Jeśli są jakieś na Spotify chociażby to jestem za, aby czasem. Nie tylko sama muzyka. Z chodzeniem do kościoła uważam, że trzeba w celu bycia wierzącym praktykującym. Nic mszy nie zastąpi, sakramentu Eucharystii i spowiedzi. Dodatkowo, ktoś kiedyś wstawiał cytaty bodajże z Biblii, że zbawienie osiągamy dzięki chodzeniu do domu Bożego i spotkaniem się
Nic mszy nie zastąpi, sakramentu Eucharystii i spowiedzi. Dodatkowo, ktoś kiedyś wstawiał cytaty bodajże z Biblii, że zbawienie osiągamy dzięki chodzeniu do domu Bożego i spotkaniem się z Bogiem przez sakramenty i przez posłannictwo kapłanów w Kościele
@tomwick55: jesteś za bardzo "przesiąknięty" katolicyzmem
@tomwick55: Zbawienie osiąga się przez miłość, nie udział w mszy. A propos słuchania biblii, na Spotify są nagrane kazania księdza Pawlukiewicza, naprawdę bardzo fajne, lubię słuchać chociażby na spacerach
wykopki klaskają uszami na, mówiąc waszym językiem, teatr dla gojów takich jak wy jak trump rzuca jakieś hasła z wojen kulturowych, a prawdziwa twarz tej władzy jest na tym zdjęciu
#kosciol #wiara #chrzescijanstwo #samorozwoj #msza #swieta #spacer #zdrowie #aktywnoscfizyczna #dom #przegryw #przemyslenia #znajomi #rodzina #rodzice #wychodzimyzprzegrywu #zycie #chwalesie #nowyrok #postanowienianoworoczne #religia #rozowepaski #niebieskiepaski #samotnosc
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@tomwick55: są lepsze postanowienia, nie lepiej pójść na spacer z audiobookiem Biblii? :)
@tomwick55:
jesteś za bardzo "przesiąknięty" katolicyzmem