@worldmaster: To proste. Utrzymanie kawałka obwodu kurskiego jest dla Ukrainy ważniejsze niż kilka i tak już zrujnowanych wiosek na wschodzie, stad cokolwiek warte jeszcze siły Ukraina przerzuca wlasnie tam. Siła karty przetargowej w postaci kontroli części Kurska jest nieoceniona
To proste. Utrzymanie kawałka obwodu kurskiego jest dla Ukrainy ważniejsze niż kilka i tak już zrujnowanych wiosek na wschodzie, stad cokolwiek warte jeszcze siły Ukraina przerzuca wlasnie tam
@azirck: A zasoby naturalne czy przemysł? Np Rosjanie w Donbasie są 7 km od największej kopalni węgla koksującego na Ukrainie, która zaopatruje w niego większość hut stali na Ukrainie i nie da się jej zastąpić innymi.
@azirck: Mocny cope. Żeby owa "nieoceniona" karta przetargowa miała jakąkolwiek wartość muszą być spełnione przynajmniej dwa warunki: Putin musi w ogóle chcieć z nimi gadać na co przy sypiącym się froncie raczej się nie zapowiada no i teren który zajmują musi mieć jakąkolwiek znaczenie dla Rosji. Ruskie nie przykładają takiej wartości do propagandowych stuntów za wszelką cenę jak Zełeński.
Tak więc milenie najlepszego sprzętu i wojska oparte jest na dosyć
@Szinako: W walce te zasoby i tak stracą. Wolniej lub szybciej ale stracą, nie mając nic w formie kontry. Dla Putina utrata obwodu kurskiego, choćby najmniejszej jego części, nawet w przypadku zajęcia połowy Ukrainy to byłaby kompromitacja, stąd przy ostatecznych negocjacjach na pewno będzie w stanie pójść na ustępstwa byleby ob.kurski wrócił do Rosji.
Hej @Smarek37: widzę że tak mocno ubodło że musisz robić oddzielny wpis do którego żeby było bezpieczniej nie wołasz i na wszelki wypadek dajesz na czarną listę. XDDD
No nic odpowiem tu:
Zabawne bo nigdzie nie napisałem że zajmowanie nie ma znaczenia a jedynie że owe zajmowane tereny są g---o warte jako karta przetargowa. Odbili by Wuchledar czy Awdiwke czy chociaż ustabilizowało front w Donbasie. A i z tym zajmowaniem to bym
Dostałam pracę (。◕‿‿◕。) Rok temu zarabiałam ledwie 3000 zł mimo że biegałam z jednego miejsca do drugiego. Od jakiegoś czasu jest 5000 zł a od maja będzie prawie 7000 zl乁(♥ʖ̯♥)ㄏ Może dla innych to niewiele ale dla mnie to duży postęp.
podoba mi się na tym windows 11 że jak się zawiesi explorator plików i się go ubije przez task manager bo nic innego nie da rady zrobić to wtedy znika pasek zadań, menu start, pulpit i wszystko
Wchodzę sobie na #wirtualnapolska a następnie na #polsatnews
To jak jest? 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
źródło: GridArt_20250105_135553959
Pobierz@azirck: A zasoby naturalne czy przemysł? Np Rosjanie w Donbasie są 7 km od największej kopalni węgla koksującego na Ukrainie, która zaopatruje w niego większość hut stali na Ukrainie i nie da się jej zastąpić innymi.
Tak więc milenie najlepszego sprzętu i wojska oparte jest na dosyć
Komentarz usunięty przez autora
No nic odpowiem tu:
Zabawne bo nigdzie nie napisałem że zajmowanie nie ma znaczenia a jedynie że owe zajmowane tereny są g---o warte jako karta przetargowa. Odbili by Wuchledar czy Awdiwke czy chociaż ustabilizowało front w Donbasie. A i z tym zajmowaniem to bym