Wpis z mikrobloga

Śmieszy mnie ta narracja PiS, że WOŚP i Owsiak zbierają tak dużo, bo są wspierani przez obecny rząd. W poprzednich latach rząd PiS srał na WOŚP ile wlezie. TVP nie chciało o nim informować, wymazywali serduszka z reportaży i robili jakieś ohydne kampanie, że Owsiak chce eutanazji dla emerytów i aborcji dla dzieci a i tak organizacja zbierała rekordowe ilości pieniędzy xD
#bekazpisu #polityka #wosp
Tommy__ - Śmieszy mnie ta narracja PiS, że WOŚP i Owsiak zbierają tak dużo, bo są wsp...

źródło: 01_zm6_pl_fb_wykres_kwota_finaly_1

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paramedix: I może uran dla czeczenów. Czytałem w kilku wątkach że to w jaki sposób rozlicza swoje zbiórki WOŚP i jak stosunkowo mały procent przeznaczany jest na koszta działalności fundacji i organizacji to jest niemalże ewenement na skalę światową, w takim USA są fundacje które na deklarowany cel przeznaczają zaledwie kilka procent ze zbiórek a resztę przeżerają w zarządach.
  • Odpowiedz
Ja odkąd rządzi pis daję więcej na WOŚP żeby pisowcy mieli ból d--y.

@To_ja_moze_pozamiatam: jak widać i pisowcy i wośpowcy mają nierówno pod sufitem. WOŚP już dawno nie powinien mieć sensu istnienia pomimo szlachetnej idei. Początki III RP wyglądały zupełnie inaczej niż teraz.
  • Odpowiedz
@Tommy__: świetnie że nie dość że wykładam co miesiąc tysiące w podatkach to jeszcze mam k---a do puszki dorzucić żeby mieć większą szansę na przeżycie. Bo mój zus, nfz, luxmed nawet nie są mi w stanie pomóc, ale oczywiście to ja k---a mam do wszystkiego dokładać. A jak idę do lekarza i mkwue że mnie boli, to lekarz z rozbeajajaca szczerością mówi że to musi Pan sam prywat ie ogarnąć
  • Odpowiedz