Wpis z mikrobloga

@splinter96: Mieszkam w Szczecinie i tutaj śnieg to prawdziwy cud. Przez grudzień temperatury trzymały się mniej więcej 5-10 stopni, teraz spadło do -2, jest od dwóch dni trochę szronu i minimum śniegu a za kilka dni znowu 7 stopni. Prawdziwej zimy nie było tu od kilku lat.
  • Odpowiedz
@splinter96 to jest nieźle p------e xD 15 lat temu miałeś 25-40 dni śniegu, który utrzymywał się tygodniami. Teraz masz 4-7 śnieżnych dni i każdy opad to jest dowód, że hoho gdzie to globalne ocieplenie ciepluchy ? Potężny dysonans poznawczy
  • Odpowiedz
@splinter96: ostatnio oglądałem wywiad ze Stanisławem Lemem z lat 70tych i ku mojemu zdziwieniu, temat globalnego ocieplenia już był wtedy znany, a co poniektórzy ponad pół wieku później, nadal podważają jego istnienie. Co do przyczyn tego zjawiska można dyskutować, ale nie co do tego, że występuje.
  • Odpowiedz
@splinter96 kurła, ja jeszcze mogę zrozumieć jak ktoś mówi że człowiek nie ma wpływu na globalne ocieplenie, ale jak oni mogą mówić, że tego nie ma? Przeciez to jest właśnie coś co można ogarnąć chłopskim rozumem, pogoda w Polsce w ciągu ostatnich 20 lat się mocno zmieniła i zimy są o wiele cieplejsze i jest mniej śniegu, jak można temu zaprzeczać?
  • Odpowiedz
@taxi_driver92 i najlepsze, że podważają to ludzie, którzy mogą to obserwować gołym okiem, bo mało co widać tak wyraźnie jak ocieplanie się akurat w Polsce.
  • Odpowiedz
@wild_skeptic: pokaż mi jeden wpis. Gdzie tak kiedykolwiek powiedziałem. Czy Twoje urojenia są jeszcze możliwe do wyleczenia czy będziesz już musiał tak żyć? Jesteś zbyt głupi żeby zrozumieć że jak wyśmiewam/krytykuję jedną postawę, to nie muszę z automatu popierać drugiej? Czy jednak przerasta cię zaakceptowanie takiego faktu?
  • Odpowiedz