Wpis z mikrobloga

Normalnie po 25h grania mam dosyć tej gry, na prawdę żal mi to pisać jednak stalker 2 denerwuje bardziej niż poprzednie odsłony. Zaczynając od symulatora biegania z punktu A do punktu B i walką z obciążeniem (wydaje mi się że połowa czasu mojej gry to właśnie bieganie), mnóstwo bugów i zacięć, nawet nie wiedziałem czy uda mi się zagrać bo natknąłem się na słynnego buga w tartaku, przeciwnicy który zabierają nam połowę HP, a dobrze nas nie zauważyli kończąc na wysypywaniu się gry przy misji z pozbywaniem się monolitów. Twórcy jeszcze mają czelność prosić o głosy na GOTY to jest jakaś porażka, żenada i wstyd.

#stalker #stalker2
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xBombelek nie zapomnijmy o 2/3 prawdopodobieństwa, że kompilacja shaderów (powtarzana przy każdym odpaleniu) gry się nie uda wymuszając ponowne uruchomienie po ręcznym zabiciu procesu gry i ryzyku że kilka godzin rozgrywki zapisanej w save’ach zostanie skasowane podczas crashu gry który crashuje cały system i zmusza do restartu kompa.
To nawet nie jest wczesna beta, to jest najwyżej późna alfa zrobiona na silniku, który sam w sobie przypomina krajobraz po wybuchu elektrowni
  • Odpowiedz
  • 0
@Larsberg: Po jakimś czasie miałem wrażenie że gram na pustej mapie bo NPC albo pojawiały się w dziwnych miejscach, albo od czasu do czasu mnie pijawka zaatakowała i tyle tak to cisza i kolejny symulator biegania.
  • Odpowiedz