Wpis z mikrobloga

Muszę się z kimś podzielić tym hitem, bo moja głowa tego nie ogarnia, jestem w szoku, 14 lat związku, wielka miłość, przeszliśmy razem przez piekło 3 tyg temu dowiedziałam się że mam nawrót raka i dziś taka wiadomość. kuźwa, nie mógł mi tego powiedzieć gdy byłam młoda, zdrowa i silna, czyli np 2. miesiące temu, rok, dwa temu tylko akurat, gdy muszę walczyć o życie to taki cios, To jest tak absurdalne, że nie mogę nawet myśleć, a za chwilę trzeba do szpitala na ciężkie leczenie
IceKoka - Muszę się z kimś podzielić tym hitem, bo moja głowa tego nie ogarnia, jeste...

źródło: IMG_4633

Pobierz
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IceKoka Głowa do góry, będzie dobrze - poradziłaś sobie wcześniej z tą chorobą, więc poradzisz sobie i teraz. Facetem się nie przejmuj, nie zrobiłaś nic złego. Może jeszcze da się to posklejać? Może się wystraszył tylko? Tak czy siak, nic go nie usprawiedliwia. Zawiódł Twoje zaufanie i to jest fakt. Pamiętaj jednak, że masz dzieci, przyjaciół, rodzinę - masz dla kogo żyć. Skup się na sobie i na tym, żeby wygrać
  • Odpowiedz
wow, że to odszukałeś…, ale tak było, życie szybko leci, dzieci, dom, praca, inwestycje, wycieczki, zabawa, dużo zabawy i nagle wracasz do szpitala z małymi szansami na przeżycie i taką wiadomość od osoby z którą dzieliłeś 14 lat życia

@IceKoka: w sumie nie odpowiedziałaś na pytanie tylko napisałaś jakieś łzawe wypociny. Napisz czemu trzymałaś kogoś kto już zawiódł?
  • Odpowiedz
@IceKoka: A Ty się dzisiaj urodziłaś? Znam badania np. na temat epilepsji i mówią one że 92 proc. ludzi zostawia swojego partnera w momencie gdy zostaje z nią zdiagnozowany (wbrew pozorom można na to zachorować w dorosłym życiu). Tak jest pewnie z wieloma innymi chorobami.
  • Odpowiedz
@IceKoka: Masz rację mógłby już wytrzymać zanim pójdziesz w urnę jak masz złośliwego. np. stwardnienie rozsiane gdzie wyrok jest odłóżony w czasie i będzie tylko gorzej to można zrozumieć.
  • Odpowiedz
@IceKoka

@TomekNAUK: dzięki, takie wpisy bardzo poprawiają mi humor w tej sytuacji, dzieci są moje i dbałam o nie sama, dużo powyżej przeciętnej, on ma swoje i o nie dba, my byliśmy parą, która przeszła razem przez piekło, a teraz ja zostałam stracona sama do piekła, macie rację, byłam c-----a partnerka,, bo chora, samce alfa eliminują chore osobniki

Najważniejsze, że zauważyłaś swoje ułomności. Nie pozostaje nic innego jak podnieść
  • Odpowiedz
@IceKoka: Nie chcę jakoś faceta usprawiedliwiać, ale pod tym komunikatem może kryć się bardzo dużo różnych kwestii, może nieprzerobionych traum, albo jakichś sytuacji, z którymi nie może sobie sam poradzić. To znaczy, idąc prostolinijnym banałem: mógł Cię zdradzić i ma wyrzuty sumienia, ale mógł, na przykład, przeżyć wcześniej kilka traum i teraz psychicznie nie daje rady i stąd ta, być może pochopna decyzja, lub mógł wystraszyć się utraty Ciebie albo
  • Odpowiedz
  • 4
@Czarna_suszarka: bo po wyjściu ze szpitala dbał o mnie bardzo, zmienil całe swoje życie i ja to widziałam, z chlopaka z miasta stał się normalnym mężczyzna któremu nie bałam się zaufać, super funkcjonowaliśmy razem, tak super że przez 14 lat nie przyszło mu do głowy odejść
  • Odpowiedz
@IceKoka: Życzę dużo zdrowia i wyjścia z choroby. Zastanawia mnie tu jedna rzecz - 5 lat temu zachorowałaś na to samo, zostawił Cię, ale skoro pojawił się ten wpis, to rozumiem, że wróciliście do Ciebie. Tylko pytanie, kiedy - jak udało Ci się wygrać z nowotworem, czy w trakcie walki?
  • Odpowiedz
@IceKoka: W sumie przemyślałam to jeszcze raz... Jeżeli samiec alfa, to lipa. W takiej sytuacji to będzie się wczuwał tylko jeśli chodzi o jego sprawy i życie i nie będzie widział nic poza własnym czubkiem nosa. Może jest narcyzem i w związku z tym manipulantem? Tak tylko się zastanawiam, ale Ty to przemyśl i wyciągnij wnioski.
  • Odpowiedz
  • 11
@One_and_only_Dakini: ja naprawdę bardzo go kocham i chcę żeby odszedł, żeby na to nie patrzeć, rozumiem, że o tylu latach razem dla niego to traumatyczna decyzja, ale wysłać umierającej dziewczynie SMS na pożegnanie z życzeniem żeby znalazła sobie kogoś innego to grube przegięcie
  • Odpowiedz