Wpis z mikrobloga

Dobrowolna służba wojskowa – czy można uczyć się w trakcie służby, aby zrobić szkołę średnią?

Cześć! Zastanawiam się nad dobrowolną służbą wojskową, ale mam pytanie dotyczące edukacji. Chciałbym zrobić szkołę średnią (mam już branżówkę 1. stopnia), ale nie wiem, czy w trakcie służby będzie możliwość nauki. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tej kwestii? Jak to wygląda w wojsku, czy można równolegle podjąć naukę, zwłaszcza gdy chodzi o eksternistyczne uzupełnienie wykształcenia? Dodatkowo, czy w jednostkach wojskowych są dostępne miejsca, gdzie można korzystać z komputera do nauki lub innych materiałów? Chciałbym połączyć służbę z nauką, więc wszelkie info będzie na wagę złota! Dzięki z góry za odpowiedzi!

#dzsw #dobrowolnasluzbawojskowa #wojskowezycie #wojskopolskie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ICER01: zapomnij, nie ma opcji. W pierwszym miesiącu nie będziesz miał czasu zrobić kupę, a no i będziesz się z sali bał wyjść. Na specjalistyce jeśli będziezz zakwaterowany to dostaniesz łóżko i metalowă szafkę nocną na zeszyty i dokumenty, a wszystko w sali z 20 chłopami.
  • Odpowiedz
Dodatkowo, czy w jednostkach wojskowych są dostępne miejsca, gdzie można korzystać z komputera do nauki lub innych materiałów?

@ICER01: ja też planuję wybrać się na DZSW ale z mojego doświadczenia po Legii Akademickiej wiem że nie ma szansy na coś takiego.

Chciałbym połączyć służbę z nauką, więc wszelkie info będzie na wagę złota! Dzięki z góry za odpowiedzi!

To powinno być możliwe ale na zasadzie że uczysz się swoich rzeczy
  • Odpowiedz