Wpis z mikrobloga

Czyli Hyundai to jeszcze gorszy syf. Moja dwu letnia Kia Sorento się zapaliła. Dzień po przeglądzie gwarancyjnym - stąd niska ocena.
Jeśli kolegę stać na Mercedesa to brać Mercedesa. Komfort jazdy w autach "premium" jest nie do porównania.
  • Odpowiedz
@bartekpolska no ta, ale bierz pod uwagę też serwisowanie. Nie jestem ekspertem w motoryzacji ale czasami pojawiają się kwiatki jak w BMW że musisz mieć specjalne opony, 3 razy droższe albo inne cuda. Sprawdź koszty części eksploatacyjnych - klocki, tarcze elementy zawieszenia. Wiadomo że to nie wydatek który się ponosi co tydzień. Ale jak się go już ponosi i jest wysoki to zwyczajne wku... 🙂
  • Odpowiedz
@bartekpolska stałem przed podobnym wyborem i trafiło na sportage :) na plus, to z 3 lata nowsze auto od Mercedesa, a w odróżnieniu od bliźniaczego Tucson, ma adaptacyjne światła matrycowe. Brakuje jedynie HUD w sumie.
  • Odpowiedz
@bartekpolska: kia i hyundai to dziadkowozy, generalnie glc ma sredniej jakosci fotele i sie przedzieraja, ale i tak najfajniejszy z tych 3. Chociaz jesli juz suvy to bmw ma lepsza oferte jakosciowo, albo audi. Albo Cupra.
  • Odpowiedz
@Miszczlukasz: Hyundai i Kia to taki syf że to wiodące marki w Polsce xD

Drogi nieogarze życiowy - to że tobie się coś przytrafiło złego nie znaczy, że jest to norma.
  • Odpowiedz
@bartekpolska: Wbrew temu laikowi wyżej, hyundai tucson ma BARDZO dobrą jakość wykonania + gwarancja 5 lat bez limitu + tanie przeglądy (i to naprawdę 2/3x tańsze niż w bmw/merc).

Jedna uwaga - w pierwszych latach produkcji obecnego tucsona był jakiś problem z zapychającym się filtrem gpf. Nie znam obecnego statusu ale było naprawdę dużo narzekania na początku, że filtr ciągle się wypalał i serwisy nie wiedziały co się dzieje. Rozpytaj
  • Odpowiedz
@Miszczlukasz: Kolejny przykład głupoty na wykopie.

Oczywiście, że według takie nieogara jak ty, to że coś jest wiodące to tak samo z siebie z d--y się stało nie? xD

Zostałeś zaorany moim jednym argumentem i już kwiczysz jak typowy laik, który nie ma nic więcej do powiedzenia.
  • Odpowiedz
@cwlmod to rozwiń w takim razie, wejdę w tą dyskusje bo widzę że daje Ci to dużo radości. W czym są wiodące konkretnie?
Rozumiem że jak coś jest wiodące to jest top, czyli małpka smakowa z żabki to najlepszy dostępny a-----l bo jest wiodąca jeśli chodzi o sprzedaż?
  • Odpowiedz
@Miszczlukasz: To że sa top to możesz sprawdzić w statystykach sprzedaży. Są cenione za niezawodność, dobre ceny, brak tabletozy i zadowalającą (i30, i20) lub bardzo dobrą jakość wykończenia (nowa kona, tucson, santafe, ioniq 5). Do tego gwarancja 5 lat bez limitu i tanie przeglądy. Ja płacę po około 1000zł za przegląd hot hatcha i30N. Tucson kosztuje 1200zł. Kolega za przegląd podstawowego bmw 118i płaci 1500zł, a byle usługa serwisowa jak
  • Odpowiedz