Wpis z mikrobloga

Który z poniższych będzie się najlepiej spisywał - głównie do IPTV?

1. Nokia Streaming Box 8000
2. Play BOX TV 4K (v4)
3. XIAOMI MI Box S Smart TV 2-Gen
4. Kinhank G1
5. Thomson Streaming Box 240

Obecnie mam listę od ruska wgraną na SIPTV na Samsungu z 2023 ale część kanałów nie ładuje się w ogóle a inne z kolei przycina - po przegrzebaniu wielu tematów i researchu doszedłem do wniosku że to z dużym prawdopodobieństwem spowodowane jest przez ułomności Tizena - dlatego rozglądam się za boxem.

#iptv #tv #samsung #tvbox #telewizory #androidbox #androidtv
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@puniek:

Nokia straming box 8010

To bym wziął najchętniej ale niestety już praktycznie nie do zdobycia w rozsądnej cenie :/ Gdzieś mi się obiło o uszy że już tego nie produkują z uwagi na jakieś problemy z licencją.

jaka masz liste tzn jaki dostawca?

tele
  • Odpowiedz
  • 0
@puniek:

jaki link uzywasz do wgrywania?

aktualnie autodetect z sekcji Non-Apple devices

z samsungiem trzeba wgrac listę TS i jest sporo lepiej

wydawało mi się, że to testowałem i nie zauważyłem poprawy ale mogę spróbować jeszcze raz. Czyli mówisz żeby wgrać M2TS z autodetect?
  • Odpowiedz
  • 0
@puniek: Wgrałem listę M2TS z autodetect i zmieniłęm link do listy na http. Efekt jest taki, że część wcześniej niedziałających kanałów zaczęła hulać! Potestuję jeszcze kilka dni, zobaczę jak to wygląda i dopiero wtedy ew. wrócę do tematu boxa.
Dziękuję za pomoc!
  • Odpowiedz
tylko ten pilot tzn nie pilot

@puniek: jak bardzo chcesz mieć pilot od nokii to mozna za kilkadziesiąt zł dokupić, ewentualnie ten od playa za 40zł, to nie jest problem...
i tak wyjdzie dużo taniej niż 8010 aktualnie
  • Odpowiedz
@puniek: no ja chciałem kupić, ale że cena rosła do jakichś absurdów to znalazłem alternatywę i jestem zadowolony, nawet ostatecznie wyszło taniej bo za 200zł brałem, android 14 ma niby być na nim, a na nokii raczej już żadnych updatów nie dostaniesz jak to wycofują
  • Odpowiedz