Aktywne Wpisy

Jak weźmiesz iPhone nigdy nie wrócisz na #android ta, bateria tak pięknie trzyma, że po tygodniu już myślę czy nie oddać i nie zamówić oneplusa 15, czuję się jakbym cofnął sie w rozwoju, bateria słaba, żadnych ficzerow, aparat też bez szału w porównaniu do honora magic 6 pro na plus tylko rozmiar bo to male pro, ale dwa razy dziennie telefonu ładować nie będę
#iphone #ios
#iphone #ios

kecyc +194
Zaraz egzamin na prawko C. Kurde stres jest, niby człowiek umie jeździć ale stres jak ta lala.

Wydaje mi się, że obecnie to już nawet dopłaty nie uratują złota.
Nawet jeśli ktoś kupi pod inwestycje teraz, to i tak straci bo za 2-5 lat jak będzie chciał sprzedać to i tak nikt w takich cenach nie kupi. A więc popyt inwestycyjny odpada.
Jeśli chodzi o wynajem to obecnie też powstaje coraz większą rozbieżność między pustymi mieszkaniami a ilością osób w miastach. Tutaj uratują się tylko naprawdę dobre lokalizację w dobrej jakości w TOP5 (a więc 90% nowych mieszkań odpada).
Ja rozumiem sentyment, ale kapitał musi zarabiać. Kupienie mieszkania tylko po to żeby stało puste (a więc tracimy na opłatach) albo sprzedać że startą nie ma sensu.
Kupią tylko ci co jeszcze są zaślepieni sentymentem że beton tylko rośnie ale wbrew pozorom tych osób wcale nie jest tak dużo.
Jeśli ktoś będzie miał do wyboru mieszkanie za 1500zł w wielkiej płycie ale w centrum miasta albo 4000zl za nowe na obrzeżach, to to nie będzie trudny wybór.
To jest mit miejscówki- ze potanieje wszystko tylko nie topka... tak jakby otoczenie nie istniało. Tzn co prawda przedmiescia dostaną -50% ale w centrum to ani drgnie, czyli finalnie centrum 3x droższe niż 10km dalej i nikomu nawet przez myśl nie przyjedzie wybrać to 3x tańsze....
@oonn32:
Jakbyś napisał tak
To bym mógł się jakoś zastanowić, ale pisanie że "nie ma lepszej alternatywy" to też kłamstwo bo pieniądz zawsze znajdzie drogę. Możemy się łudzić, że jest inaczej.